ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 5ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος υπό κληρικών της πόλεως και με τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στα αναστάσιμα μηνύματα, τα οποία μαρτυρεί η ζωή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και ευχήθηκε καταλλήλως.

Το πρωί της Δευτέρας της Διακαινησίμου, 6ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, όπου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκη, και άλλων κληρικών και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Επιχειρηματικότητας κ. Μιχάλης Βάμβουκας και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρεθύμνης κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης και κ. Γεώργιος Σκορδίλης.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και ευχήθηκε την ανακαίνιση της ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής, η οποία χρήζει της προστασίας και της στήριξης όλων μας, ευχόμενος προς τον Καθηγούμενο π. Ευφραίμ καλή δύναμη στη διακονία και το έργο του για το καλό της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ακολούθησε πλούσια παραδοσιακή φιλοξενία προς όλους τους προσκυνητές από πλευράς της Ιεράς Μονής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ