ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδεία της ΤΕ Ρεθύμνου στην παλιά Πόλη του Ρεθύμνου με επικεφαλής τον Σ. Βασιλειάδη

0

Περιοδεία στην παλιά πόλη και τα εμπορικά καταστήματα του Ρεθύμνου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της Κ.Ε., γραμματέα της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Στην περιοδεία συμμετείχαν ακόμα ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος της Ε.Π. Κρήτης και περιφερειακός σύμβουλος καθώς και ο γραμματέας της Τ.Ε. Ρεθύμνου του κόμματος Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η αγανάκτηση για το ζήτημα της ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα αλλά και για τη βαριά φορολογία που πλήττει ιδιαίτερα τους μικρούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους τους οποίους έχει βάλει στο στόχαστρο όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά συνολικά η Ε.Ε. που βλέπει τον αριθμό τους ως «διαρθρωτικό πρόβλημα» της οικονομίας.

Ο Σάββας Βασιλειάδης τόνισε ότι το ΚΚΕ δίνει καθημερινό αγώνα πρώτα και κύρια στο κίνημα αλλά και στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο για την προστασία του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια. Συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις και στηρίζει τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στο φορολογικό τους χαράτσωμα. Το ίδιο έκανε και το φθινόπωρο ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που στην ουσία ήρθε με σκοπό να χτυπήσει και να γονατίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος υπογράμμισε ακόμα τα όρια που έχει ο τουρισμός ως λύση για το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Το «θαύμα» του τουρισμού που επικαλούνται και προωθούν δημοτικές και περιφερειακές αρχές δεν είναι για όλους. Οι μεγάλοι κερδισμένοι δεν είναι οι μικροί έμποροι και καταστηματάρχες αλλά οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, τα μεγάλα τουριστικά γραφεία και οι πράκτορες, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, όσο οι περισσότεροι καταστηματάρχες κρατάνε σχεδόν μόνοι τους και με καθημερινό αγώνα τα μαγαζιά τους.

Ο Σάββας Βασιλειάδης κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει, μόνο χειρότερη γίνεται χρόνο με το χρόνο. Μόνο μέλημά της έχει την αποφασιστική και πολύμορφη ενίσχυση και χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών. Είναι η βασική υπεύθυνη στην χάραξη και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στη χώρα μας αφού στην ουσία κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή έρχεται ως εξειδίκευση των νομοσχεδίων που ψηφίζονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκεί που όλα τα υπόλοιπα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση) παρά τους ψευτο-τσακωμούς τους τα βρίσκουν και ψηφίζουν όλοι μαζί τα νομοσχέδια που εντείνουν την εκμετάλλευση και κάνουν λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος κάλεσε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους να εμπιστευτούν και να ψηφίσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει υποχρεώσεις και συναλλαγές με την σαπίλα των διαφόρων λόμπι που κυριαρχούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τώρα είναι που πρέπει να υπερψηφιστεί το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε., να δυναμώσει και άλλο το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη των λίγων ενάντια στις ζωές των πολλών. Η ψήφος στο ΚΚΕ, κατέληξε ο Σάββας Βασιλειάδης, θα δυναμώσει τον αγώνα για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια στα αντιλαϊκά νομοσχέδια και τις αντιλαϊκές πολιτικές που σχεδιάζουν για το επόμενο διάστημα τα επιτελεία της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, την προστασία του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ