ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανδρέας Πισκοπάκης: Ο Ρεθεμνιώτης γιατρός του Ολυμπιακού

0

 Συνέντευξη: Σταύρος Ρακιντζής – Μανώλης Καρνιωτάκης

Ο Ρεθεμνιώτης Ανδρέας Πισκοπάκης που ανέλαβε ορθοπεδικός γιατρός του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες, μιλάει στον Σταύρο Ρακιντζή και τον Μανώλη Καρνιωτάκη για την εικόνα της μεγάλης ομάδας του Πειραιά την τελευταία περίοδο.  

Πως είναι η ομάδα του Ολυμπιακού αυτήν την περίοδο;

«Ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο πάει πολύ καλά. Εγώ να σας θυμίσω ότι από το Σεπτέμβριο αναλάβαμε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Δηλαδή, πατέρας και γιος Πισκοπάκης, αναλάβαμε τη διαχείριση του Ιατρικού Τμήματος του Ολυμπιακού σε όλα τα τμήματα και διανύουμε μία πολύ καλή περίοδο, από τον Νοέμβριο, με λίγους τραυματισμούς και με πολύ καλή συνεννόηση με το υπόλοιπο προσωπικό. Υπήρξαν αλλαγές προπονητών, εκεί ήταν λίγο μπερδεμένοι και οι παίκτες, όμως τελικά ήρθε η σωστή επιλογή από τον πρόεδρο. Μάλιστα, αστειευόμενοι εκεί οι παράγοντες, λένε ότι δύο ήταν οι καλές μεταγραφές του προέδρου, ο γιατρός και ο προπονητής, γιατί από τότε που ήρθαμε και δέσαμε, νομίζω ότι τα πράγματα πάνε καλά. Το κλίμα είναι πολύ καλό, οι παίκτες πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, τους έχει εμπνεύσει πάρα πολύ ο Μεντιλίμπαρ, ένας εξαιρετικός προπονητής και απλός άνθρωπος. Όλα βαίνουν καλώς.»

Τι σημαίνει να είσαι ο γιατρός μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας τώρα;

«Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε καλύτερα τον πατέρα μου, ο οποίος είναι διευθυντής στην κλινική αθλητικών κακώσεων χρόνια, με θητεία στις εθνικές ομάδες.Παλαιότερα στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ, σε πάρα πολλές ομάδες.Όλα αυτά τα χρόνια έχει κινηθεί στα γήπεδα όλων των Ελληνικών πρωταθλημάτων στην Ελλάδα με επιτυχία. Εγώ αισθάνομαι συνεχιστής πλέον.Τα τελευταία χρόνια, έχω κάνει μία θητεία 8 χρόνια στον Ατρόμητο, 4 χρόνια με το Περιστέρι και στον Απόλλωνα Σμύρνης η 4ετία που έκανα ήταν στην Α’ Εθνική.

Ήρθε αυτή η πρόταση από το μεγάλο σύλλογο, τον Ολυμπιακό, που είναι και ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Νομίζω όμως ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, όχι απλά στο πέρασμά μου από μικρότερες ομάδες σε μεγαλύτερη, αλλά ακόμα και από τη δουλειά του ιατρείου και στην αντιμετώπιση ενός παίκτη που μπορεί να αξίζει εκατομμύρια και να υπάρχει μία σχετική πίεση και από τον τύπο. Δεν αλλάζει τίποτα. Γιατί αν έρθετε από το ιατρείο μου και έχετε ένα απλό διάστρεμμα στο πόδι η προσέγγιση πρέπει να έχει την ίδια βαρύτητα με έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Θα σας το πω αυτό γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον, το πρώτο που ο Μεντιλίμπαρ πέρασε εδώ στα παιδιά, επειδή ανεβήκαμε σε πολύ υψηλά επίπεδα ευρωπαϊκά, ήτανε να αντιμετωπίζουν τα επόμενα παιχνίδια ως άλλο ένα παιχνίδι. Όχι υπερβολές, να κάνουν αυτό που έχουμε μάθει να κάνουν και να προχωράνε. Το ίδιο γίνεται και στη δουλειά μας. Αντιμετωπίζουμε με πολλή προσοχή τον επαγγελματία παίκτη, όπως αντιμετωπίζουμε και έναν άνθρωπο στο ιατρείο μου. Είναι νομίζω το κλειδί. Τώρα αν δεν είχαμε την εμπειρία τόσα χρόνια στη διαχείριση των ομάδων σίγουρα θα υπήρχε μία δυσκολία στην επικοινωνία, στους κώδικες που έχουμε. Αυτή είναι μία γνώση όμως που την έχω αποκτήσει με τα χρόνια.»

Είναι διαφορετική η πίεση με τον Ολυμπιακό;

«Εγώ έχω την τάση να μην παρακολουθώ τον τύπο και να μην ακούω ραδιόφωνο. Ο λόγος είναι ότι από τη μία δεν προλαβαίνω, γιατί σ’ αυτό το χρόνο ίσως κάνω κάτι άλλο και από την άλλη θεωρώ ότι θα με επηρεάσει. Ειλικρινά σας λέω δεν έχουμε αισθανθεί πίεση και δόξα το Θεό τα πάμε καλά από άποψη τραυματισμών. Δεν έχω αισθανθεί αυτή την πίεση. Η οικογένεια του Ολυμπιακού μας αγκάλιασε από την αρχή.Είπε ότι εδώ είμαστε μαζί μία οικογένεια, το οποίο συνεπάγεται απόλυτη κάλυψη και απόλυτη εχεμύθεια.»

Δηλαδή, υπάρχει η καλή συνεργασία με τους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση.

«Είναι εξαιρετική, από τον πρόεδρο μέχρι τους φροντιστές έχουμε εξαιρετική συνεργασία με όλους. Μας έχουν αγκαλιάσει, όπως οφείλουν να κάνουν φαντάζομαι με όλους τους καινούργιους συνεργάτες, και αισθανόμαστε ωραία από την πρώτη στιγμή.Γι’ αυτό βγαίνει και αυτό το αποτέλεσμα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ