ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η απάντηση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου στην Υφυπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για το Κέντρο Υγείας Σπηλίου

0

υφυπουργού υγείας κυρίας Αγαπηδάκη λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και κλιμακίου αποτελούμενο από τον βουλευτή Ρεθύμνου Μανόλη Χνάρη ,τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου Αντωνίου Ανδρέα , μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής  και της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , υποψήφιους  Ευρωβουλευτές  καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο , εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό δομική κατάρρευση Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

Φαίνεται πως οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την επίσκεψη μας τροφοδότησαν με πλήθος πληροφοριών την λαλίστατη μετά από καιρό για το θέμα του κέντρου υγείας Σπηλίου κυρία Αγαπηδάκη προκειμένου να δώσει επιτέλους την προσήκουσα σημασία ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία του δήμου Αγίου Βασιλείου  ότι τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς η υπογεγραμμένη εκτελεστική σύμβαση (Στις 5/3/24) που περιλαμβάνει και το Κ.Υ. Σπηλίου και στην οποία πιθανόν να αναφέρεται η κυρία Αγαπηδάκη αφορά την εκπόνηση και μόνο των απαιτούμενων μελετών για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση του κέντρου υγείας Σπηλίου (μεταξύ άλλων) προϋπολογισμού περίπου 720.000 ευρώ. Αν παρόλα αυτά η κυρία Αγαπηδάκη ξέρει ότι έχει υπογραφεί και η απόφαση επιλογής αναδόχου κατασκευής πριν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών ευχαρίστως να μοιραστεί με τους κατοίκους του δήμου Αγίου Βασιλείου και αυτήν την πληροφορία. Γιατί διαφορετικά τα περί έναρξης εργασιών τον Σεπτέμβριο του 2024 δεν αποτελούν παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Να τις θυμίσουμε άλλωστε και τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα προμήθειας και παράδοσης του νέου ασθενοφόρου .

Παραμένει όμως και μια εύλογη απορία ….

Με το θέμα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί σε αυτά τα νευραλγικά για την δημοσιά υγεία περιφερειακά κέντρα υγείας θα μας απαντήσει ή να ζητήσουμε και κάποια επίσκεψη στο γραφείο της? Εκτός και αν σκοπεύει να κάνει τα εγκαίνια η κυρία Αγαπηδάκη καλώντας εμάς και όχι τους υπηρετούντες γιατρούς αν έχουν απομείνει κάποιοι μέχρι τότε.

Όπως και να έχει εμείς δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα και θα παρεμβαίνουμε όποτε θεωρούμε ότι υποβαθμίζετε τόσο η νοημοσύνη όσο και η ασφάλεια των κατοίκων του τόπου μας.

 

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ