ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Κάτω Πόρο

0

Το πρωί της Τετάρτης της Διακαινησίμου, 8ης Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στον οικισμό του Κάτω Πόρου και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Κάτω Πόρου, όπου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε ιερά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου πέριξ του Ιερού Ναού, η ευλόγηση των άρτων, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση για τους ορθοδόξους χριστιανούς που αναπαύονται στο εν λόγω Ιερό Κοιμητήριο.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη κεντρική Εορτή της Πίστεώς μας, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, καθώς και στα μηνύματα του Ευαγγελιστού της Αγάπης και Επιστηθίου Φίλου του Κυρίου μας, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Ο Επίσκοπός μας χαιρέτισε τη συμμετοχή των ανθρώπων και ιδιαίτερα του μεγάλου αριθμού μικρών παιδιών στη λατρευτική σύναξη της Εκκλησίας.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο Εφημέριος της Ενορίας, Αιδεσιμ. π. Εμμανουήλ Σπυρλιδάκης, και του προσέφερε, εκ μέρους της Ενορίας και της Κοινότητος, Ιερά Εικόνα, βιβλίο με την ιστορία του Κάτω Πόρου και καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου.

Ακολούθησε πλούσια κρητική φιλοξενία προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ