ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δυσπρόσιτα χαρακτηρίζονται τα σχολεία του ορεινού Μυλοποτάμου όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Πιερακάκης

0

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας ξεκίνησε το πρωί από τον Δήμο Ανωγείων, όπου είχε επαφές με την Δημοτική Αρχή και επισκέφθηκε το Αστεροσκοπείο και το Αστεροσχολείο του Σκίνακα. Μάλιστα, όπως ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός επισήμανε για την επίσκεψη του αυτή: "Στα Ανώγεια, στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του «Αστεροσχολείου», μιας εμβληματικής δράσης εκπαίδευσης που θα συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις.Το 2021, με πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,εντάξαμε το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στο πρόγραμμα «Fibre in the sky» του ESA. Σήμερα, με το «Αστεροσχολείο» κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και του αποτυπώματος του Αστεροσκοπείου στην τοπική κοινωνία.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Πέραμα όπου είχε επαφές με την εκεί Δημοτική Αρχή, την οποία ενημέρωσε πως ικανοποιείται το χρόνιο αίτημα της περιοχής για τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Δ.Ε. Ζωνιανών και Κουλούκωνα καθώς και στην Κοινότητα Αγίου Μάμα Δ.Ε. Γεροποτάμου. Αυτό σημαίνει πως τα σχολεία της περιοχής θα γίνουν ελκυστικά από τους εκπαιδευτικούς καθώς η θητεία τους εκεί μοριοδοτείται με επιπλέον μόρια και δίνονται σημαντικά κίνητρα.

Η είδηση αυτή ήταν από τις σημαντικότερες της επίσκεψης Πιερακάκη, η οποία συνεχίστηκε στο Ρέθυμνο. Μετά από ένα σύντομο περίπατο στην παλιά πόλη και ολιγόωρη στάση το καφέ Cul De Sac στην παλιά πόλη, είχε σύσκεψη στο μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ Ελεωνόρα Μελέτη, που τον συνόδευαν από το πρωί στην επίσκεψη του, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής κ.  Γιώργος Κοντάκης, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Νίκος Κατσαράκης, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης και κ. Νίκος Προβιάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου κ. Μανούσος Μαραγκάκης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάμπρος Καρβούνης.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε  η ανάγκη να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα και τα σχολεία του ορεινού Αμαρίου ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα ίδρυσης της σχολής τουρισμού αλλά και σχολής κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερακάκη στο Ρέθυμνο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ στα Τρία Μοναστήρια όπου λειτουργεί το εργαστήριο του Hiper. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ