ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ε.Ε. & Ισχυρή αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη»

0

 Διπλό είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών, υποστηρίζει ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χνάρης. Πρωτίστως αφορά την προοπτική της χώρας στην Ευρώπη και παράλληλα αποτελεί έναυσμα για τον σχηματισμό μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα «Ρέθεμνος» ο κ. Χνάρης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «Το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών είναι διπλό. Πρωτίστως, αφορά την πορεία της προοπτικής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΠΑΣΟΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, οι οποίοι έχουν σταθεί σταθερά δίπλα στα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της πατρίδας μας σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Επιπλέον, για τη χάραξη πολιτικών για σημαντικά επί μέρους ζητήματα, όπως είναι: η επέκταση και μονιμοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η δημιουργία ενιαίας εξωτερικής πολιτικής και άμυνας και η τροποποίηση της Νέας ΚΑΠ, έτσι ώστε η πράσινη μετάβαση να γίνει με αύξηση του προϋπολογισμού και όχι εις βάρος των αγροτών».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, ότι «Επιπλέον, την επόμενη μέρα των ευρωπαϊκών εκλογών θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας ισχυρός πόλος που θα αναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να παύσει πλέον να αγνοεί τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός όπως είναι: η ακρίβεια, η υγεία, η παιδεία και να δώσει ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις και να μπει επιτέλους ένας φραγμός στην αλαζονεία της» και συμπλήρωσε, ότι «Εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε ότι τον ρόλο αυτό δε μπορεί να το διαδραματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεδομένου ότι στερούνται πλήρους αξιοπιστίας. Είναι αδύνατο να μπορέσει κάποιος να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να μιλά για δικαιοσύνη στο φορολογικό σύστημα και παράλληλα να έχει βγάλει εκατομμύρια από offshore εταιρείες.

Για εμάς ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει η δημιουργία ενός κράτους δικαίου με δικαιοσύνη για όλους και με σεβασμό τόσο προς τους θεσμούς όσο και προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σημαίνει τέλος ένα κράτος με ελπίδα και προοπτική για τις επόμενες γενιές της χώρας μας».

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΣ ;

Ο κ. Χνάρης ζητά από τους ψηφοφόρους να στρέψουν την προτίμηση τους προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι «οι λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι πολλοί».

Προσδιορίζοντας τους λόγους αυτούς, δήλωσε τα εξής:  

«Καταρχάς για να υπάρξει μία σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που θα την αναγκάσει να δει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται δομικές αλλαγές σε πολλούς τομείς για να μπορούν οι Έλληνες πολίτες να ζουν με αξιοπρέπεια ελπίδα και προοπτική.  Χρειάζονται ένα ισχυρό ΕΣΥ, ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, μία ισχυρή δημόσια παιδεία και ένα κράτος δικαίου με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Χρειάζονται μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα παλέψει για κάθε νέο ζευγάρι που επιθυμεί στέγαση με αξιοπρέπεια, για κάθε εργαζόμενο που επιθυμεί να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του, για κάθε συνταξιούχο που επιθυμεί μία αξιοπρεπή σύνταξη μετά από πολλά έτη εργασίας, για κάθε αγρότη που θέλει να συνεχίσει αξιοπρεπώς την παραγωγική του διαδικασία.

Ένας ακόμα λόγος είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές οι οποίοι σταθερά στέκονται δίπλα στα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της πατρίδας μας σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε διαχρονικά για πολλά χρόνια το κοινό σημείο επαφής του προοδευτικού χώρου της Ελλάδας. Αυτό το κοινό σημείο επαφής, λοιπόν,  ευελπιστούμε να ξαναγίνουμε με το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών της 9ης Ιουνίου, έτσι ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει εκείνη η ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα σταθεί απέναντι στην αλαζονεία της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ως αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εθνικές εκλογές ως η επόμενη κυβερνητική επιλογή».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ