ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σήμερα οι κρίσιμες απολογίες για το «διπλό συμβόλαιο θανάτου»

0

Ο Ισραηλινός επενδυτής, τον οποίο σχεδίαζαν, όπως καταγγέλλεται,  να δολοφονήσουν μαζί με την 39χρονη σύζυγο του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων κρητικών, ξεκίνησε να καταθέτει νωρίς το πρωί, προκειμένου η κατάθεσή του να ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει  η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών τους ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής, στο Ρέθυμνο. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ, τα όσα αποδίδονται στους τρεις είναι τερατώδη και οι απολογίες εκτιμάται ότι θα «τραβήξουν» χρονικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή οι καταθέσεις στον ανακριτή της 39χρονης, μητέρας δύο μικρών παιδιών, και του 24χρονου Παλαιστίνιου, τον οποίο φέρεται να «στρατολόγησαν» ο 41χρονος σύζυγος της 39χρονης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του για να εκτελέσει το διπλό «συμβόλαιο θανάτου», διήρκησαν σχεδόν 11 ώρες, όπως έχει γράψει το Cretalive.gr.

Με βάση τις καταθέσεις, το ζευγάρι και ο Ισραηλινός «έτρεχαν» ένα τουριστικό πρότζεκτ στο νότιο Ρέθυμνο με την αγορά γης με στόχο να εγκαταστήσουν μέσα τροχοβίλες και να αναπτυχθούν πισίνες, μπαρ και άλλες δραστηριότητες για τους τουρίστες. Ο ισραηλινός έβαζε το κεφάλαιο και το ζευγάρι έτρεχε τα διαδικαστικά της γραφειοκρατίας με την 39χρονη να έχει κομβικό ρόλο στα επίσημα έγγραφα.

Περιγράφεται ακόμα ότι οι σχέσεις του ζευγαριού είχαν διαταραχθεί σε τέτοιο βαθμό που φέρονται να είχαν πάρει αποστάσεις μεταξύ τους και το τελευταίο διάστημα η 39χρονη διέμενε στο πατρικό της σπίτι, ωστόσο συνέχιζαν να συζητούν σε επίπεδο δουλειάς.

Στον 41χρονο σύζυγο και στους δύο συγκατηγορούμενους του, τον κουμπάρο του και έναν φίλο τους, αποδίδεται, με βάση πάντα τα όσα καταγγέλλονται, ότι οργάνωναν να βγάλουν από τη μέση τον Ισραηλινό και την 39χρονη με κίνητρο το οικονομικό. Το σχέδιο βάσει των όσων αποκάλυψε ο Παλαιστίνιος ήταν να στήσουν σκηνικό φυγής των δύο στο εξωτερικό, ενώ στην πραγματικότητα θα τους είχε εκτελέσει ο Παλαιστίνιος, θα είχε ρίξει οξύ στα πτώματα και εν τέλει θα τα έθαβαν σε ένα λάκκο, τον οποίο συνέχεια θα τσιμέντωναν για να μην τους βρουν ποτέ.

Φυσικά οι κατηγορούμενοι αρνούνται με σθένος τα όσα τους αποδίδονται και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απολογία τους.

Όπως έχει γράψει το Cretalive.gr, o  Παλαιστίνιος που διατηρούσε φιλικές και εργασιακές σχέσεις και με τους τρεις, το ανδρόγυνο και τον Ισραηλινό,  προσποιήθηκε ότι συναινεί στο «συμβόλαιο θανάτου» με δέλεαρ 50.000 ευρώ που θα τον βοηθούσαν να φυγαδεύσει την οικογένεια του από τη Γάζα. Καταγγέλλει ακόμα ότι  απειλήθηκε ευθέως με ένα καλάσνικοφ να τον πιέζει στο πίσω μέρος της κεφαλής του, σε συνάντηση που έγινε στο σπίτι του 41χρονου με τα φώτα σβηστά και ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι έκαναν χρήση κόκας. Στην πραγματικότητα όμως «ροκάνιζε» χρόνο για να ειδοποιήσει την 39χρονη και τον Ισραηλινό, ενώ το πιο «καυτό» στοιχείο όλων είναι το καταγεγραμμένο περιεχόμενο των συνομιλιών, το οποίο και θα αξιολογηθεί αρμοδίως από τις δικαστικές Αρχές. Ο Παλαιστίνιος κατόπιν συνεννόησης με τον Ισραηλινό αγόρασε ένα μαγνητοφωνάκι για να καταγράψει κρυφά τις συνομιλίες με τον 41χρονο. Μεταξύ άλλων φέρεται να ακούγεται στην συνομιλία συζύγου-Παλαιστίνιου:

-«Πόσες σφαίρες θέλεις στον κάθενα; Έξι έχω βάλει μέσα» φέρεται να λέει ο Παλαιστίνιος

-41χρονος: «δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες»

-Παλαιστίνιος: «ποιος θέλει να είναι πρώτος;»

-41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός»

 

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ