ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμβόλαιο θανάτου στο Ρέθυμνο: «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω» - Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το σχέδιο δολοφονίας

0

 Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης, που φέρεται να σχεδίαζε τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και του Ισραηλινού συνεργάτη της: «Ήθελα να τη φοβίσω για να γυρίζει πίσω», υποστήριξε στην απολογία του - Ελεύθεροι οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 41χρονος σύζυγος της 39χρονης, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι δύο άνδρες που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, με στόχο την οργάνωση σχεδίου δολοφονίας της 39χρονης, καθώς και ενός Ισραηλινού άνδρα στον Νότο του Ρεθύμνου.

Υπόθεση- “θρίλερ”, που ήρθε στο φως την προηγούμενη βδομάδα, σοκάροντας την κοινωνία της Κρήτης.

Το δολοφονικό αυτό σχέδιο αποκαλύφθηκε όταν 24χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος κατέθεσε πως τον στρατολόγησαν οι κατηγορούμενοι για να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγο του 41χρονου και τον Ισραηλινό επενδυτή συνεργάτη της, εξομολογήθηκε το σατανικό πλάνο στα μελλοντικά θύματα.

Ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για προτροπή σε τέλεση κακουργήματος. Ο άνδρας στην απολογία του υποστήριξε ότι ουδέποτε σκόπευε να προβεί σε δολοφονική ενέργεια και πως όλα αυτά ήταν ένα τέχνασμα, ώστε να τρομάξει τη σύζυγό του και εκείνη να επιστρέψει πίσω στο σπίτι τους, απ’ όπου είχε φύγει το τελευταίο διάστημα. Ο 41χρονος έκρινε πως ο Παλαιστίνιος θα έπεφτε στην παγίδα, θα μετέφερε τα υποτιθέμενα σχέδιά του στην 39χρονη και με αυτόν τον τρόπο θα πετύχαινε τον σκοπό του, δηλαδή εκείνη να γυρίσει στο σπίτι τους. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι και φίλοι του 41χρονου στις απολογίες τους υποστήριξαν πως δεν είχαν καμία ανάμειξη στις εν λόγω συνομιλίες, επισημαίνοντας πως βρίσκονταν απλά παρόντες στον χώρο κατά τη διάρκειά τους.

Σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της κατάθεσης του 24χρονου Παλαιστίνιου, οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να σκοτώσει την 39χρονη και τον επενδυτή, να τους ρίξει σε λάκκο περιλούζοντας τα πτώματα με οξύ, ώστε να εξαφανιστούν και να τσιμεντωθεί το σημείο ώστε να μη βρεθεί ποτέ. Ο Παλαιστίνιος, παράλληλα, αναφέρει στην κατάθεσή του ότι ήταν βέβαιος πως εκείνος θα ήταν το τρίτο θύμα στην υπόθεση, γεγονός που τον οδήγησε σε άμεσες κινήσεις, όπου, καταγράφοντας συνομιλίες, τις παρέδωσε στα θύματα, και έσπευσαν στην Ασφάλεια Ρεθύμνου καταγγέλλοντας τα όσα γνώριζαν.

Οι τρεις κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 41χρονος σύζυγος της γυναίκας, ο 43χρονος κουμπάρος του και ένας ακόμη 41χρονος βρέθηκαν χθες Δευτέρα 17 Ιουνίου ενώπιον του ανακριτή. Πρώτος μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης, για να απολογηθεί, με την απολογία του να ολοκληρώνεται μετά από περίπου 2 ώρες. Τόσο κράτησε και η κατάθεση του Ισραηλινού επενδυτή. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απολογίες των άλλων δύο συλληφθέντων, μια διαδικασία μαραθώνια λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, όλοι οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο Δικαστικό Μέγαρο για την έκδοση της τελικής απόφασης από τον εισαγγελέα.

Το χρονικό της υπόθεσης - Σοκάρει η κατάθεση του Παλαιστίνιου

Το “κουβάρι” της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες ημέρες, όταν η 39χρονη και ο Ισραηλινός συνεργάτης της εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου καταγγέλλοντας πως ο εν διαστάσει σύζυγός της μαζί με δύο φίλους του σχεδίαζαν τη δολοφονία της ίδιας και του Ισραηλινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισραηλινός είχε επενδύσει μεγάλα ποσά σε εκτάσεις στην Αγία Γαλήνη, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τουριστικούς σκοπούς με πισίνες, μπαρ και τροχοβίλες. Η συμφωνία ήταν το ζευγάρι να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά ζητήματα, με όλο το πρότζεκτ να βρίσκεται στο όνομα της 39χρονης, ενώ μεταξύ τους είχαν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά, μοιράζοντας τα όποια κέρδη στα δύο.

Μάρτυρας- “κλειδί” στην όλη υπόθεση ήταν ο 24χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος εργαζόταν με τον 41χρονο σύζυγο και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, τον οποίο - Παλαιστίνιο - σύμφωνα με την κατάθεσή του και όπως προαναφέραμε, στρατολόγησαν οι τρεις άντρες προκειμένου να δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγο του προαναφερθέντα και τον επενδυτικό συνεργάτη τους. Ο ίδιος δε θέλησε να κάνει πραγματικότητα το σατανικό σχέδιο, ενημερώνοντας τα μελλοντικά θύματα για τις βλέψεις των αντρών.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταθέτει ο 24χρονος Παλαιστίνιος, αρχικά το πλάνο ήταν η δολοφονία του Ισραηλινού, ενώ αργότερα μπήκε στο “κάδρο” και η 39χρονη, με τον σύζυγο να του λέει ότι, αφού την εξαφανίσουν, μετά από λίγα χρόνια θα θεωρηθεί θανούσα και θα κληρονομήσει ο ίδιος όλη την περιουσία. Ο 24χρονος, αρχικά, δεν έγινε πιστευτός από τον επενδυτή όταν του εκμυστηρεύτηκε το σχέδιο δολοφονίας, και προχώρησαν μαζί στο στήσιμο παγίδας των επίδοξων ηθικών αυτουργών, με τον Παλαιστίνιο να μαγνητοφωνεί συνομιλίες τους, οι λεπτομέρειες των οποίων προκαλούν ανατριχίλα. Σε απόσπασμα του ηχητικού ντοκουμέντου φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε ο εξής διάλογος:

- Παλαιστίνιος: «Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Έξι έχω βάλει μέσα».

- 41χρονος: «Δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες».

- Παλαιστίνιος: «Ποιος θέλεις να είναι πρώτος;».

- 41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός».

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο, το σχέδιο ήταν να τους δολοφονήσει με μια καραμπίνα, η οποία ανήκε στον κουμπάρο του 41χρονου, να λιώσει τα σώματά τους με οξύ πετώντας τα σε λάκκους, τους οποίους θα τσιμέντωναν και ωστόσο θα σκηνοθετούσαν τη φυγή τους στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.”, θα αγόραζαν ακτοπλοϊκό εισιτήριο στο όνομα της 39χρονης, ώστε να φανεί ότι το έσκασε μαζί με τον επενδυτή. Ο 24χρονος, που προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, ανέφερε στους άντρες ότι χρειάζεται χρήματα για να προμηθευτεί ποσότητες οξύ, με τον 41χρονο να του ζητάει να αγοράσει την τριπλάσια ποσότητα απ’ όση ζήτησε, οδηγώντας τον Παλαιστίνιο στη βεβαιότητα ότι το επόμενο πτώμα θα ήταν το δικό του.

Ταυτόχρονα, βάσει της κατάθεσής του, ο 24χρονος αναφέρει πως ο κουμπάρος του 41χρονου τον απείλησε με την καραμπίνα, κολλώντας τη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, προκειμένου να δεχτεί να πραγματοποιήσει τις στυγερές δολοφονίες. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι ο 41χρονος τού έταξε 50.000 ευρώ για κάθε δολοφονία, ώστε να μπορέσει να φυγαδεύσει την οικογένειά του από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου λόγω του πολέμου βρίσκεται σε κίνδυνο. Εκείνος όμως, όχι μόνο δεν τους πίστεψε και δεν έβαλε μπροστά το σχέδιο, αλλά χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσε τα θύματα και έγινε ο απόλυτος σωτήρας τους.

Η γυναίκα και ο Ισραηλινός επενδυτής έδωσαν συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για κατοχή όπλων και ναρκωτικών, έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν χθες Δευτέρα.

Με την υπόθεση να φέρνει στο φως ολοένα και πιο σοκαριστικές λεπτομέρειες, η ισραηλινή Πρεσβεία, την οποία ενημέρωσε ο επενδυτής, του προσφέρει ειδική προστασία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επιφυλακή για οτιδήποτε χρειαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας.
Υπενθυμίζεται ότι στον 41χρονο σύζυγο ασκήθηκε δίωξη και για ενδοοικογενειακή βία, την οποία κατήγγειλε η 39χρονη στις αστυνομικές Αρχές.
 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ