ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σε εγρήγορση η Ισραηλινή πρεσβεία για την υπόθεση του συμβολαίου θανάτου

0

Η Ισραηλινή πρεσβεία παρακολουθεί πολύ στενά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Cretalive, την υπόθεση του Ρεθύμνου και τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την σχεδιαζόμενη διπλή δολοφονία ενός Ισραηλινού επιχειρηματία και μίας 39χρονης, μητέρας δύο μικρών παιδιών, στο πλαίσιο συμβολαίου θανάτου.

Έχει ζητηθεί πλήρη ενημέρωση και κάθε στοιχείο για το προφίλ των εμπλεκόμενων προσώπων, λένε δημοσιογραφικές πηγές. Είναι μία υπόθεση που έχει προκαλέσει αίσθηση, καθώς με βάση τα καταγγελλόμενα και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 41χρονος σύζυγος της 39χρονης και μελλοντικός συνεταίρος του Ισραηλινού σε τουριστική επένδυση στο νότιο Ρέθυμνο, σχεδίαζε να τους βγάλει από τη μέση για να «καρπωθεί» τα ακίνητα που είχε αγοράσει ο Ισραηλινός αλλά ήταν περασμένα στο όνομα της 39χρονης.

Ο 41χρονος εμφανίζεται να «στρατολόγησε» έναν 24χρονο Παλαιστίνιο εργάτη του, τον οποίο γνώριζαν επίσης η 39χρονη και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας αφού ο νεαρός εκτελούσε εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου που θα αξιοποιούσαν τα «αφεντικά», με τροχοβίλες, πισίνες και μπαρ.

Το σχέδιο ήταν να τους «καθαρίσει», να διαλύσει τα πτώματα με οξύ, να τα θάψουν και να τα τσιμεντώσουν και να στήσουν σκηνικό φυγής τους από τη χώρα με εισιτήρια στα ονόματα τους κλπ.

Ο 24χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος αποκάλυψε στον Ισραηλινό το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας, έχει καταγγείλει ότι παρόντες στις συναντήσεις με τον 41χρονο ήταν επίσης ένας κουμπάρος του και ένας φίλος τους. Μάλιστα σε συνεννόηση με τον Ισραηλινό φέρεται να κατέγραψε κρυφά σε μαγνητοφωνάκι τον σύζυγο να λέει διάφορα. Ένα ηχητικό ντοκουμέντο που δεν άκουσε η υπεράσπιση, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν το αποδέχεται ως νόμιμο.

Και οι τρεις συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ο 41χρονος σύζυγος πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

«Κανένα σχέδιο και καμία οργάνωση δεν υπήρξε» υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του 41χρονου κ. Αντώνης Δαμανάκης, ενώ η δικηγόρος κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου κουμπάρου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι φυσικά και αμφισβητούν τη γνησιότητα και τη νομιμότητα του ιδιωτικού ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν έχουν ακούσει, ενώ επεσήμανε ακόμα ότι για την υπεράσπιση τίθενται γενικώς πολλά και σοβαρά ζητήματα.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ