ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινά το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνου

0

Με νέους θεσμούς να εμπλουτίζουν το ετήσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναβάθμιση γνωστών μέχρι σήμερα φεστιβάλ, ο Δήμος Ρεθύμνου μπαίνει σε νέα λειτουργική τροχιά στον τομέα πολιτισμού.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μάνος Τσάκωνας, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη έδωσε συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει τον προγραμματισμό που υπάρχει αλλά και τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι μετά το πέρας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και την άμεση έναρξη της διοργάνωσης του επόμενου, ο κ. Τσάκωνας παρουσίασε νέους πολιτιστικούς θεσμούς όπως το Μουσικό Χωριό «Ηχοανθός» στο Χρωμοναστήρι αλλά και τις «Κινηματογραφικές Δευτέρες» που θα διαρκέσουν ολόκληρο το καλοκαίρι σε οικισμούς του Δήμου.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια σχεδιασμού και προγραμματισμού για το μέλλον του Πολιτισμού στην πόλη μας και τον Δήμο μας» είπε ο κ. Τσάκωνας και συνέχισε λέγοντας, ότι «Είμαστε μία τουριστική πόλη που οφείλει να δημιουργήσει θεσμούς με δική τους ταυτότητα ανακοινώνοντας ένα ετήσιο πρόγραμμα με αναγνωρίσιμες ημερομηνίες και εποχές. Χρειαζόμαστε ως πόλη τη δημιουργία ενός ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων με υποστήριξη και των οικισμών του Δήμου μας. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων στη Φορτέτσα αλλά θα κάνουμε εντονότερη την παρουσία Πολιτιστικών εκδηλώσεων στους οικισμούς και τα χωριά μας δημιουργώντας αλλά και υποστηρίζοντας νέους θεσμούς».

Έτσι γίνεται κατανοητό ότι η χρονιά θα ξεκινά με το Καρναβάλι, θα συνεχίζεται με θεσμούς όπως οι προαναφερόμενοι, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ επανέρχεται ανανεωμένο και με διεύρυνση στους οικισμούς το 2025, η Γιορτή Κρητικής Διατροφής κάθε Ιούλιο αναβαθμίζεται και βεβαίως λίγο μετά το Σεπτέμβριο αναμένονται νέες ανακοινώσεις για το πώς θα κλείνει «πολιτιστικά» κάθε έτος στον Δήμο Ρεθύμνου που προφανώς εκτός από το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα θα έχει και άλλους θεσμούς στην ατζέντα του.

Επιπλέον το Φθινόπωρο ο κ. Τσάκωνας πρόκειται να δώσει νέα συνέντευξη τύπου με αντικείμενο τους χώρους διεξαγωγής των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης. «Βήμα βήμα θα το προχωρήσουμε» είπε και τόνισε: «Σε επόμενη συνέντευξη θα ενημερώσουμε για τον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ μας στον τομέα υποδομών. Είναι σίγουρο ότι η χώροι μας χρειάζονται βελτιώσεις».

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ QR

Στο εξής όλοι οι Ρεθεμνιώτες που θέλουν να δουν το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνου θα μπορούν να το κάνουν εύκολα με σκανάρισμα του QR που θα αναρτηθεί παντού στην πόλη και στους οικισμούς και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλο το πρόγραμμα θα υπάρχει αναλυτικά σε ψηφιακή έκδοση ώστε να επιτευχθεί μείωση στην σπατάλη του χαρτιού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ