ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Να ορθώσουμε ανάστημα κατά των εμπρηστών

0

Σοβαρές καταγγελίες για εμπρησμό ακολούθησαν την πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης στα Ακούμια ενώ οι έρευνες και για την πυρκαγιά στα Τρία Μοναστήρια, επικεντρώνονται και πάλι γύρω από την δράση επικίνδυνων εμπρηστών.

Είναι γεγονός πως ζήσαμε και πάλι τον εφιάλτη της πύρινης απειλής και είδαμε μεγάλες εκτάσεις γης να γίνονται στάχτη. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν κάηκαν κατοικημένες περιοχές. Ευτυχώς, οι μαρτυρίες θέλουν την οργανωμένη κρατική παρέμβαση, την εφαρμογή των τοπικών επιχειρησιακών σχεδίων των ΟΤΑ αλλά και την δράση των εθελοντών να είναι άμεση, καίριας σημασίας και εν τέλει δραστικής αποτελεσματικότητας.

Πάθαμε στο παρελθόν και μάθαμε. Αυτό αποδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι συναρμόδιοι φορείς θα πρέπει να εφησυχάσουν. Όχι μόνο δεν πρέπει να επαναπαυτούν αλλά μάλλον πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Διότι αποδεικνύεται πως νοσηρά μυαλά και επικίνδυνα άτομα θα συνεχίσουν να δρουν και απ’ ό,τι φαίνεται με επαγγελματική ακρίβεια. Διότι ακόμα και αν γίνουν αντιληπτοί όπως στην περίπτωση των Ακουμίων, όπως ακούσαμε τις καταγγελίες από τον ίδιο τον Δήμαρχο της περιοχής, καταφέρνουν και εξαφανίζονται μέσα στον καπνό και την στάχτη που προκαλούν οι ίδιοι.

Με την ευκαιρία να επαινέσουμε την εθελοντική ομάδα ΕΝΑ για την δράση της και κάθε άλλο εθελοντή πολίτη που γίνεται παράδειγμα για το πώς και εμείς οι πολίτες μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε κάθε εμπρηστή – εχθρό του τόπου μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ