ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Την ενίσχυση της Αστυνομίας στο Ρέθυμνο ζητά ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης

0

  Θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, στο Δημαρχείο. Παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

  Ο κ. Δήμαρχος ανταποκρινόμενος στο αίτημα που του τέθηκε από πλευράς Υφυπουργού, εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το πως έχει η κατάσταση στο Ρέθυμνο αναφορικά με τα ζητήματα προστασίας του πολίτη. Όπως τόνισε,  είναι πολύ καλή  η εικόνα που υπάρχει ως προς την πάταξη σοβαρών φαινομένων παραβατικότητας, γεγονός, που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Επισήμανε, ωστόσο, ζητήματα που καταγράφονται στην αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και προβλημάτων της καθημερινότητας, απόρροια της υποστελέχωσης που υπάρχει στις τοπικές υπηρεσίες, την στήριξη και επάνδρωση των οποίων έθεσε ως βασική προτεραιότητα.

 Ο κ. Μαρινάκης, αφού τόνισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Ελληνική Αστυνομία, εξήγησε στον κ. Νικολακόπουλο, ότι το Ρέθυμνο είναι μια περιοχή, η οποία δέχεται τεράστια επισκεψημότητα και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε ο πληθυσμός σχεδόν διπλασιάζεται. Εξήγησε, ότι αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη δημοτικής αστυνομίας, δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες σε ό,τι αφορά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις από πλευράς τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, γεγονός, που καθιστά αδήριτη ανάγκη την ενίσχυση τους με προσωπικό.

  Συζητώντας ακολούθως για την προώθηση των διαδικασιών επαναλειτουργίας των κατά τόπο δημοτικών αστυνομιών, ο κ. Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να προβλέπονται παράλληλες αρμοδιότητες αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας, με στόχο την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας του πολίτη σε θέματα ασφάλειας.

  Ο κ. Υφυπουργός έδειξε ενδιαφέρον και για το ζήτημα ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου στο Ρέθυμνο και ο κ. Δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατέστησε, ωστόσο, σαφές, ότι το έργο μπορεί άμεσα να προχωρήσει καθώς δεν έχει κατατεθεί κάποια αίτηση αναστολής. Επίσης συζητήθηκε το θέμα απομάκρυνσης της υπάρχουσας ακατάλληλης υποδομής στην πλατεία της Σοχώρας μετά την λειτουργία του νέου αστυνομικού μεγάρου και ο κ. Νικολακόπουλος ανέλαβε να διερευνήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται από πλευράς Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. για να λυθεί το θέμα αυτό και να δοθεί η πιο κατάλληλη λύση για την περιοχή που φιλοξενεί σήμερα την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και τις υπηρεσίες της.

  Τέλος, ο κ. Δήμαρχος έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών ευχών αλλά και δεσμεύσεων για συνεχή συνεργασία στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ