ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιδράσεις για την μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

0

Η απόφαση της δημοτικής αρχής του Ρεθύμνου να μεταστεγάσουν το 4ο νηπιαγωγείο της πόλης στις εγκαταστάσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς γονέων και εκπαιδευτικών. Θεωρούν πως δεν προηγήθηκε κανένας δημόσιος διάλογος και πιστεύουν πως το να μεταφερθεί το 4ο νηπιαγωγείο στον συγκεκριμένο χώρο είναι επικίνδυνο για τα παιδιά καθώς οι υποδομές δεν είναι επαρκείς.

Να σημειωθεί, ότι το ζήτημα έχει προκύψει λόγω ακαταλληλότητας του ενοικιαζομένου χώρου που φιλοξενούσε το 4ο και έπρεπε να εξευρεθεί λύση μεταστέγασης.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν γονείς, η λύση που δόθηκε από τον δήμο δεν είναι η ενδεδειγμένη καθώς οι δύο ισόγειες σχολικές αίθουσες που έχουν προσδιοριστεί για να  στεγάσουν τα 44 νήπια και προνήπια του 4ου Νηπιαγωγείου, δεν περισσεύουν αλλά ήδη χρησιμοποιούνται από το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Τίθεται θέμα επάρκειας του χώρου, υγιεινής και βεβαίως της λειτουργικότητας ολόκληρου του σχολικού συγκροτήματος.

Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε το πρόβλημα στέγης που υπάρχει γενικά στην πόλη μας και αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί νέος χώρος αφού η ανέγερση του νέου 4ου Νηπιαγωγείου δεν έχει ακόμα ξεκινήσει αλλά βρίσκεται στην φάση του σχεδιασμού σε οικόπεδο που αγοράζεται για αυτό το σκοπό. Όμως οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών έχουν βάση και οι ανησυχίες τους μάλλον θα πρέπει να οδηγήσουν το δήμο σε επανεξέταση του ζητήματος για μια καλύτερη λύση μέσα από συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ