ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: 45 παιδιά χωρίς σχολική στέγη - Σοβαρά προβλήματα στατικότητας στο υπάρχον κτίριο

0

 Το νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει διότι η ιδιοκτήτρια του κτιρίου έκανε έξωση

Αναταραχή έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους γονείς η απόφαση της προσωρινής συστέγασης του 4ου Νηπιαγωγείου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Ρέθυμνο. Οι αρμόδιοι φορείς δηλώνουν πως είναι η μοναδική βιώσιμη λύση, λαμβάνοντας ισχυρές αντιδράσεις σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών και τη διατάραξη της εκπαιδευτικής τους πορείας.
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Δήμου Ρεθύμνου για την προσωρινή μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, με γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς να κάνουν λόγο για επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες εις βάρος των μαθητών.

Το νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει διότι η ιδιοκτήτρια του κτιρίου έκανε έξωση, με αποτέλεσμα 45 παιδιά να μένουν δίχως στέγη, με τη λύση του 5ου Δημοτικού να χαρακτηρίζεται προσωρινή και ως η καλύτερη δυνατή.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος δηλώνει πως θα γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να ετοιμαστεί το δημοτικό για τα παιδιά, με το πλάνο μόνιμης στέγης να μπαίνει ήδη σε τροχιά, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση προς πάσα κατεύθυνση για καλύτερη λύση.

«Η συστέγαση προκαλεί σοβαρά προβλήµατα καθώς περιορίζει δραµατικά τον ζωτικό χώρο των µαθητών του σχολείου µε συνέπειες στην ασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής για τους µαθητές αλλά και στις λειτουργίες του σχολείου, ορισµένες από τις οποίες θα διακοπούν εντελώς ενώ άλλες θα περιοριστούν δραµατικά», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεµόνων του 5ου ∆ηµοτικού Σχολείου Ρεθύµνου.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ