ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ακατάλληλο και επικίνδυνο λεωφορείο μεταφέρει ηλικιωμένους του ΚΗΦΗ Μυλοποτάμου

0

Ένα ακατάλληλο από κάθε άποψη μικρό λεωφορείο δέκα ατόμων, κάνει τις μεταφορές των ωφελουμένων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για ένα όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί πριν 20 χρόνια για την μεταφορά αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στην συνέχεια ήταν ανάμεσα στα οχήματα που δωρίθηκαν στους δήμους της χώρας. Το συγκεκριμένο παραμένει σε λειτουργία για τις ανάγκες του ΚΗΦΗ που εδρεύει στο Πέραμα, αλλά όπως δείχνουν οι φωτογραφίες είναι παντελώς ακατάλληλο για να μεταφέρει μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα. Προφανώς είναι επικίνδυνο αφού δεν διαθέτει κλιματισμό, δεν ανοίγουν τα παράθυρα του, τα καθίσματα του είναι σχισμένα, έχει παντού ζημιές και θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ΚΗΔΗ Δήμου Μυλοποτάμου κ. Εμμανουέλλα Μαθιουδάκη, το ζήτημα αυτό είχε τεθεί επανειλημμένως στην προηγούμενη δημοτική Αρχή που κώφευε όλα τα χρόνια της θητείας της ενώ έχει τεθεί επιτακτικά και τώρα που συνεχίζει με νέο επικεφαλής και νέα σύνθεση.

Μάλιστα, το ζήτημα αυτό, τέθηκε από την κ. Μαθιουδάκη σε  έντονο τόνο και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, οπότε κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων των μελών της παράταξης «Η Κρήτη μας Αλλιώς» για την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας, εγέρθηκε η αξίωση αγοράς ενός μικρού λεωφορείου για τη μεταφορά των ωφελούμενων της Δομής του Περάματος.

Όπως δήλωσε η Εμμανουέλλα Μαθιουδάκη: «Όχι απλά είναι ακατάλληλο,  αυτό το λεωφορείο, αλλά είναι επικίνδυνο αφού είναι χωρίς κλιματισμό και χωρίς ανοιγώμενα παράθυρα και η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην καμπίνα είναι απαγορευτική για την μεταφορά ηλικιωμένων. Ένα αυτοκίνητο που μετέφερε αθλητές πριν από 20 χρόνια και τώρα μεταφέρει μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό του προβλήματος»

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε ως πολιτεία να στηρίξουμε μια Δομή που κατά κοινή ομολογία κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά»!

Μ.Κ.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ