ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπέρμαραθωνιος για.. «Καλό δρόμο»!

0

Το δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης έστειλε η υπερμαραθωνοδρόμος Ελένη Γαλεράκη για το θέμα της οδικής ασφάλειας, μέσα από την δράση της να διατρέξει ολόκληρη την Κρήτη.

Ειδικότερα, η υπερμαραθωνοδρόμος Ελένη Γαλεράκη με το σύνθημα «ΚαλόΔρόμο», ξεκινώντας το περασμένο Σάββατο από την Ιεράπετρα τον 7ήμερο υπερμαραθώνιο ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια, έφτασε την περασμένη Τετάρτη στην Πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο, όπου η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνου ως συνδιοργανωτές της εκδήλωσης την υποδέχτηκαν σε μια μικρή γιορτή που είχαν ετοιμάσει για τη διάδοση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυναν χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή και ο Νίκος Προβιάς, αντιδήμαρχος για τα αθλητικά θέματα Ρεθύμνου, διεθνής κριτής ενόργανης και πρώην αθλητής γυμναστικής.Σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν ο Δημήτρης Λαχνιδάκης υπεραθλητής Σπάρταθλον, υπερμαραθωνοδρόμος, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ρεθύμνου και ο Γιώργος Γαΐτανόπουλος εκπαιδευτής οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής μίλησε για την οδική ασφάλεια.

Ακόμα, ομιλίες πραγματοποίησαν ο Δημήτρης Καλαΐτζιδάκης καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο Λευτέρης Αλυγιζάκης πρωταθλητής Ελλάδας στην αγωνιστική φόρμουλα- αγώνες ασφάλτου, οι δρομείς Μαρία Βιβιλάκη και Κώστας Ζησιμόπουλος , η φυσιοθεραπεύτρια Όλγα Ξεκάλου και ο Μανόλης Σφακιανάκης γυμναστής, προπονητής, υπερμαραθωνοδρόμος στα πατίνια από τον σύλλογο ΟΚΑ Πρέβελη.

Παράλληλα, στο ίδιο χώρο υπήρχε παροχή εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών από την Ελληνική ομάδα διάσωσης (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Βάση Ετοιμότητας Χανίων). Την εκδήλωση παρουσίασε η Γεωργία Γυπαράκη.

Το μαραθώνιο ευαισθητοποίησης υλοποίησε το CretanWind στο πλαίσιο μιας μεγάλης καμπάνιας για την οδική ασφάλεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ