ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κλείνει η υπηρεσία Games for Windows Live

0

Θα σταματήσει να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2014

Αν και πριν λίγες μέρες η Microsoft διαβεβαίωνε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την υπηρεσία Games for Windows Live, τελικά αυτό θα ισχύσει μόνο για τους επόμενους 10 μήνες και κάτι.

Η υπόθεση βγήκε στο φως χάρη στο «μαρτυριάρικο» «Age of Empires Online», καθώς υπήρξε ένα support update του παιχνιδιού, το οποίο αργότερα αφαιρέθηκε.

Το μήνυμα έγραφε πως η υπηρεσία Games for Windows Live δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου 2014. Έτσι, αν και το «Age of Empires Online» υπάρχει στο Steam, το παιχνίδι απαιτεί να είναι διαθέσιμα ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας, άρα θα μπορείτε να το απολαύσετε έως και την προαναφερθείσα ημερομηνία. Δηλαδή, έως την 1η Ιουλίου όλα καλά, μετά οι servers κλείνουν.

Προφανώς, αν επιβεβαιωθεί οριστικά και αμετάκλητα το τέλος του Games for Windows Live, οι developers και οι publishers που χρησιμοποιούν την υπηρεσία για multiplayer, leaderboards και άλλα πράγματα, θα χρειαστεί να «μετακομίσουν».

Δεν είναι μόνο το «Age of Empires Online», λοιπόν, που θα επηρεαστεί, αλλά και άλλοι PC τίτλοι, όπως, για παράδειγμα, αρκετοί της Capcom («Resident Evil 5», «Street Fighter IV» και πάει λέγοντας), ή το «Dark Souls».

Πάντως, αν και το μήνυμα αφαιρέθηκε όπως προαναφέραμε, το πιο πιθανό στην περίπτωση αυτή είναι πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, θυμίζουμε ότι η Microsoft θα κλείσει το PC τμήμα του xbox.com, το οποίο είναι ένα στοιχείο που μας οδηγεί σε μία κατεύθυνση. Αναμένοντας την επιβεβαίωση από πλευράς εταιρείας λοιπόν...

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ