ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όλα τα νέα κινητά που θα πωλούνται στην Ινδία θα πρέπει να διαθέτουν Panic Button μέχρι το 2017

0

Στην Ινδία, από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα απαιτείται από τους κατασκευαστές νέων κινητών να έχουν προσαρμόσει στο λογισμικό τους ένα “κουμπί πανικού” ενώ επιπλέον όλα τα κινητά που θα πωλούνται από το 2018, θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν GPS.

Το κουμπί πανικού (panic button) έχει στόχο να καταστήσει ευκολότερη την λήψη βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για τις γυναίκες. Όλες οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης θα ανακατευθύνονται προς το αρμόδιο κέντρο (στην συγκεκριμένη περίπτωση το 112), με τις κλήσεις να περνούν εφόσον έχει εγκατασταθεί κάρτα SIM. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό πατώντας το πλήκτρο τρείς φορές για 300 με 500ms κάθε φορά. Τα κινητά τύπου feature phones θα ενσωματώνουν την λειτουργία στο πλήκτρο 5 ή στο 9.

 

Οι αρμόδιες αρχές στην Ινδία άσκησαν πίεση στους κατασκευαστές να συμπεριλάβουν το χαρακτηριστικό σε όλα τα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά της Ινδίας, ωστόσο οι κατασκευαστές υποστήριξαν ότι δεν ήταν δυνατή η εγκατάσταση του λογισμικού σε όλα τα κινητά που βρίσκονται σε κυκλοφορία σήμερα. Από το 2017 πάντως, το λογισμικό θα είναι υποχρεωτικό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ