ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανάκληση του Galaxy Note 7 από τη Samsung μετά από αναφορές εκρήξεων κατά τη φόρτιση

0

Με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ της πριν λίγη ώρα, η Samsung ανακοίνωσε την απόσυρση του κορυφαίου της smartphone, του Galaxy Note 7 του οποίου η ευρωπαϊκή κυκλοφορία θα ξεκινούσε κανονικά από σήμερα.

Η ανάκληση της συσκευής γίνεται μετά από αναφορές 35 περιπτώσεων όπου κατά τη φόρτιση, η μπαταρία έπιανε φωτιά, ένα γεγονός που η κορεατική εταιρεία παραδέχτηκε από νωρίς, φτάνοντας στη σημερινή απόφαση. Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Samsung αναφέρει ότι «αποφασίσαμε να σταματήσουμε την πώληση του Galaxy Note 7 και να αντικαταστήσουμε όλες τις συσκευές που έχουν πουληθεί στις 10 χώρες όπου έχει κυκλοφορήσει η συσκευή». Η ανάκληση αφορά και τα 2.5 εκατομμύρια Galaxy Note 7 που έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά, αν και αναφορές κάνουν λόγο για συνέχιση των πωλήσεων στην Κίνα όπου το smartphone κυκλοφορεί με μπαταρία που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Στη συνέντευξη τύπου, η εταιρεία ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί σε έναν από τους τρεις κατασκευαστές μπαταριών που προμηθεύουν της εταιρεία με μπαταρίες για το Galaxy Note 7. Ένας από τους κατασκευαστές είναι η θυγατρική της Samsung, με την ονομασία Samsung SDI, χωρίς πάντως η κορεατική εταιρεία να προχωρά σε περισσότερες λεπτομέρειες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ