ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μα, για μερικές κότες;

0

Μια συνήθης αστυνομική ιστορία; Όχι δεν θα το λέγαμε, αν και μερικοί ίσως αμφισβητούσαν, το κατά πόσο έχει το δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή στην προσπάθεια του να αποτρέψει μια κλοπή. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή η κλοπή αφορά… κότες.

Αλλά ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα κι ας προσπαθήσουμε να δούμε ψύχραιμα όλη αυτή την κατάσταση… Στο κάτω – κάτω, όσοι ζουν σε χωριά, ξέρουν πως συχνά και οι ίδιοι έχουν πέσει θύματα ληστείας στα ζώα τους και στην περιουσία τους. Και είναι αγανακτισμένοι.

Όχι μόνο με τους Ρομά, όπως εδώ, αλλά με οποιονδήποτε επιχειρεί να αφαιρέσει κάτι από την περιουσία που με κόπο, αγωνίες και θυσίες ίσως έχει κάνει και περιμένει τη στιγμή που, δικαιολογημένα, θέλει να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του. Το ζήτημα, όντως χρειάζεται πολύ προσοχή στην αντιμετώπιση του.

Και λογική, που φαίνεται πως αυτή έλειπε από τον 35χρονο στην Κόρινθο… Δεν είναι έτσι παιδιά. Δεν παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας και δεν απονέμουμε δικαιοσύνη εμείς. Υπάρχουν η αστυνομία, οι αρχές, τα δικαστήρια… Αλλά η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σημαντική, για να καταλήγει να καταλήγει από τα σκάγια ενός νεαρού που νιώθει ότι απειλείται η περιουσία του και προσπαθεί με μια κυνηγητική καραμπίνα να την προστατεύσει…

Ας δούμε λίγο τα γεγονότα: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ήδη ο 35χρονος από τον Σολομό Κορινθίας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονο Ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να τον ληστέψει.

Οι δύο Ρομά αποπειράθηκαν να κλέψουν… κότες. Ο ιδιοκτήτης βγήκε έξω με καραμπίνα και πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πέσει νεκρός. Ο συνεργός του διέφυγε και ο 35χρονος πήρε το πτώμα του άλλου, το μετέφερε 2-4 χλμ. πιο μακριά και το πέταξε σε ένα ρέμα. Την Αστυνομία ενημέρωσαν συγγενείς των Ρομά

Σύμφωνα με όσα ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων, η αιματηρή κατάληξη έγινε στις 7 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην Κόρινθο. Και εγείρει ερωτήματα σε όλους εμάς που παρακολουθούμε άναυδοι την ειδησεογραφία. Είναι δυνατόν να είναι τόσο φτηνή, η ανθρώπινη ζωή;

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, της ίδιας ημέρας, συγγενείς των δύο Ρομά πήγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, όπου κατήγγειλαν και παραδέχτηκαν ότι οι συγγενείς τους, θα πήγαιναν σε ένα σπίτι για να κλέψουν, αλλά δεν γύρισαν ποτέ πίσω.

Οι συγγενείς των Ρομά υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει και σύντομα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως μερικές ώρες πριν και ενώ οι δύο Ρομά αποπειράθηκαν να κλέψουν κότες από το σπίτι αυτό, βγήκε έξω ο 35χρονος ιδιοκτήτης και πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο.

Στο σημείο βρέθηκε κάλυκας και ίχνη αίματος. Ο ένας δράστης κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης ακολούθησε μια απαράδεκτη τακτική, ίσως λόγω του πανικού του. Πήρε τη σορό του νεκρού, την μετέφερε 2-3 χλμ. μακριά και την πέταξε σε ένα ρέμα, όπου και εντοπίστηκε στη συνέχεια από τις Αρχές.

Ο 35χρονος συνελήφθη και κρατείται από τις Αρχές της Κορίνθου για ανθρωποκτονία, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και ο δεύτερος Ρομά που διέφυγε από το σημείο. Αυτά είναι καταγραμμένα στο αστυνομικό δελτίο. Από εκεί αντλήσαμε κι εμείς τις πληροφορίες.

Και τώρα τι; Οι άνδρες της Αστυνομίας φοβούνται για επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, από συγγενείς και φίλους του θύματος, οι οποίοι δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα των Ρομά και προβληματίζει τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια και η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενώ η Ασφάλεια Κορίνθου ανησυχεί μήπως το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξουν αντίποινα από το περιβάλλον του 52χρονου.

Και όλα αυτά για μερικές κότες... Πώς σας φαίνεται η αξία μιας ανθρώπινης ζωής;

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ