ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αγαπητέ μου Νικόλα

0

Είναι στιγμές που μας αρέσει ως Ελληνική κοινωνία να ρουφάμε μόνο το "φαρμάκι" από τις αναμνήσεις μας. Ποτέ δεν μπόρεσα να τακτοποιήσω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτή την αυτοκαταστροφική παράνοια που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας...Για τον λόγο αυτό, σήμερα δεν θα σου σχολιάσω τίποτα από την σύντομη πλην όμως τρικυμιώδη βασιλεία, του αείμνηστου πια και τέως Βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Β' (Γλυξμπουργκ). Όμως είτε σου αρέσει... είτε δεν σου αρέσει, ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ελλάδα και όχι στο Μπαγκλαντές, ήταν πολιτογραφημένος ως Έλληνας και όχι οικονομικός μετανάστης και τελικά πέθανε στην χώρα που γεννήθηκε!!! 

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Β' λοιπόν γεννήθηκε στο Παλαιό Ψυχικό των Αθηνών στις 2 Ιουνίου του 1940. Παντρεύτηκε την πριγκίπισσα της Δανίας Άννα Μαρία (1946) τον Σεπτέμβριο του 1964. Μαζί απέκτησαν 5 παιδιά. Διαδέχτηκε τον πατέρα του Παύλο στην βασιλεία τον Μάρτιο του 1964. Τον Απρίλιο του 1967 γίνεται η χούντα των συνταγματαρχών. Στις 13 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους ο Κωνσταντίνος προσπαθεί να τούς ανατρέψει. Η προσπάθεια του όμως αποτυγχάνει κι έτσι φεύγει στην Ρώμη για να αποφευχθεί, όπως αργότερα ισχυρίστηκε, ένα εμφύλιο αιματοκύλισμα. Την 1 Ιουνίου 1973 διενεργείται δημοψήφισμα από την Χούντα για την κατάργηση της βασιλείας κι έτσι καταργείται τυπικά η βασιλεία στην Ελλάδα. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 διενεργείται ξανά δημοψήφισμα στις 8 Δεκεμβρίου. Η αβασίλευτη Δημοκρατία συγκεντρώνει το ποσοστό 69,2% έναντι της βασιλευομένης με 30,8%. Μετά το αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός εκείνης της εποχής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

" Ένα καρκίνωμα αποκόπηκε σήμερα από το σώμα της Ελλάδας."

Στην φωτογραφία που σου επισυνάπτω ο τότε βασιλιάς με την σύζυγό του Άννα Μαρία συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ορφανοτροφείου Ρεθύμνου Χάρη Σαριδάκη (Ανταίο) κατά την επίσκεψη του στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στις 8 Νοεμβρίου του1967, κατά την 101η επέτειο του ολοκαυτώματος.

Κατάλαβες Νικόλα μου!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ