ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Κασσελάκης έπρεπε να έχει καταθέσει ήδη πόθεν έσχες – Οι πολίτες δεν θέλουν μαθητευόμενους μάγους

0

Διμέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, τόσο για το ζήτημα του πόθεν έσχες του, όσο και για τις «ακοστολόγητες προτάσεις» του εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Δεν θα έρεπε να είναι αυτό αντικείμενο συζήτησης γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να έχει καταθέσει ήδη πόθεν έσχες. Ο κάθε αρχηγός οφείλει όταν έρχεται στη δημόσια ζωή να καταθέσει τα περιουσιακά του στοιχεία και της/του συζύγου του» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ερωτηθείς για την προαναγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

«Το δικό μου πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, είναι αναρτημένο είναι γνωστό. Στη δική μου περίπτωση έγινε και κάτι παραπάνω και θέλω να το υπενθυμίσω. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τους τότε ελεγκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε.

«Το πώς θα καταθέσει πόθεν έσχες μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη θα το δούμε»

«Το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς καμία παρατήρηση. Όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση. Δεν θα επανερχόταν αυτή τη συζήτηση με τόση ένταση αν δεν μας έλεγε ο κ. Κασσελάκης ότι είναι ο μόνος έντιμος ότι έχει καθαρά χέρια, υπονοώντας ότι όλοι οι άλλοι μπορεί να έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Αυτό δεν ταιριάζει σε έναν πολιτικό που λέει ότι κομίζει κάτι νέο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Άκουσα ότι σήμερα θα καταθέσει το πόθεν έσχες. Τώρα το πώς θα καταθέσει κάποιος πόθεν έσχες το οποίο είναι μια βαριά διαδικασία μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη θα το δούμε».

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»

Κλιμακώνοντας την κριτική του προς το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Ο κ. Κασσσελάκης είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην εθνική κάλπη στις ευρωεκλογές και η δική μου κριτική είναι πρωτίστως πολιτική και αυτό που έχω αναδείξει δεν είναι το στυλ που πολιτεύεται. Δική μου δουλειά είναι να κρίνω το πρόγραμμα του όταν προτείνει μέτρα που κοστολογούνται 45 δισ. την τετραετία οφείλω να προειδοποιήσω τους πολίτες πως αν ποτέ εφαρμόζονταν η χώρα θα γυρνούσε πίσω σε καθεστώς επιτήρησης και χρεοκοπίας γιατί πολύ απλά αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν».

«Οι πολίτες έχουν μνήμη και το τελευταίο που θέλουν είναι κάποιον μαθητευόμενο μάγο που θα τους τάξει – όπως είχε γίνει και στο παρελθόν από το ίδιο κόμμα – υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».
Τσίπρας ή Κασσελάκης;

Στο δίλημμα Τσίπρας ή Κασσελάκης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολιτικός μας αντίπαλος από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος της Ν.Δ.. Δώσαμε σκληρές μάχες, οι πολίτες επέλεξαν εμένα για πρωθυπουργό. Ο κ. Κασσελάκης είναι νέος θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στις εκλογές. Παρότι είναι διαφορετικοί υφολογικά διακρίνω ένα νήμα που τους συνδέει. Βλέπω μεγάλη τοξικότητα και από τον κ. Κασσελάκη και μία μεγάλη έφεση και άνεση σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Παρά το ότι το περιτύλιμα είναι διαφορετικό, βλέπω ένα νήμα που συνδέει τους δύο πολιτικούς» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «οι ακοστολόγητες υποσχέσεις ανήκουν στο παρελθόν».

Διεύρυνση του προγράμματος «Σπίτι μου»

Για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και σε συνέχεια των χθεσινών του αναφορών ο πρωθυπουργός είπε πως «απομένει μια οριστικοποίηση διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για να αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν τα δάνεια που μπορούμε να πάρουμε για να διευρύνουμε το πρόγραμμα Σπίτι μου».

Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να επεκταθεί και η περίμετρος του προγράμματος και σε ζευγάρια που είναι μεταξύ 40-50 ετών. «Πιστεύω πολύ συντομα ο κ. Παπαθανάσης θα μπορεί να κάνει εξαγγελίες για να τρέξουμε ένα δεύτερο προγραμμα ‘Σπίτι μου’ μετά τις εκλογές» ανέφερε.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ