ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου

0

Μια συλλογική προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.  Μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές μάγεψαν το κοινό που βρέθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Μουσικές και  ερμηνείες συνθέσεων που ήταν εναρμονισμένες με το πνεύμα των ημερών, κυριάρχησαν στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου, το αποτέλεσμα της οποίας κατέδειξε για μία ακόμα φορά, το σημαντικό και σπουδαίο έργο που συντελείται σε όλα τα επίπεδα.
Πόση χαρά και τι θαυμασμός μεγάλος, να βλέπεις μικρά παιδιά και εφήβους να αποδίδουν ένα μουσικό της αίσθησης ανθό, τόσο κοντά στο κοινό, που καμάρωνε τα παιδιά του.

Είναι σπουδαίο το έργο που πραγματοποιείται από τους διδάσκοντες του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης, τα 3 τελευταία χρόνια. Έχουμε θέσει τα θεμέλια για την αποτελεσματική λειτουργία και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων προγραμμάτων μας με στόχο τη δυναμική εξέλιξη του Δ.Ω.Ρ.
Ένα  επίτευγμα το οποίο φαίνεται να αναγνωρίζουν και να «αγκαλιάζουν»  μαθητές-σπουδαστές- γονείς καθώς και η τοπική κοινωνία.  Είναι αξιοσημείωτο ότι σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, έχουμε κατακόρυφη αύξηση των εγγραφών και υλοποίηση του οράματος για σύζευξη μουσικής παιδείας και πολιτισμού στον τόπο μας.
Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των μικρών μας μαθητών, όταν ένας συμπολίτης μας, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου που επιτελείται στο Δ.Ω.Ρ, είχε μεριμνήσει να δοθούν δώρα στου μαθητές, προκειμένου να συνδράμει στην μελλοντική τους μουσική εξέλιξη. Μια ευγενική κίνηση που άγγιξε θετικά τους μαθητές μας και το κοινό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασιμώτατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κα Λιονή, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Κρεβετζάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Σπανουδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελευθεριάδου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα. Κουτσαλεδάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Στεφανάκης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κος Σαρρής και πλήθος κόσμου.

Τέλος, πρέπει να τονίσω ότι είμαι  υπερήφανος και με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης συνεχίζω με τους συνεργάτες μου, να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για τη μουσική εκπαίδευση των μαθητών-σπουδαστών της πόλης μας.
Με αγάπη για τη μουσική και κινητήριο δύναμη την καλύτερη ομάδα διδασκόντων που αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο, συνεχίζουμε τα μουσικά μας ταξίδια στοχεύοντας ψηλότερα από ποτέ.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου
Αντώνης Μαυράκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ