ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Soul Kitchen - Κουζίνα με Ψυχή"

0

 " Soul Kitchen - Κουζίνα με Ψυχή "

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, στις 20:00

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο "Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών"

στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 84, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) παρουσιάζει την κωμωδία γερμανικής παραγωγής 2009 με τον τίτλο "Soul Kitchen - Κουζίνα με Ψυχή" σε σενάριο και σκηνοθεσία Fatih Akin.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας σκηνοθέτης Φατιχ Ακίν είναι τουρκικής καταγωγής αλλά ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Εδώ μας χαρίζει μια δραματική κωμωδία με αρκετές ξεκαρδιστικές στιγμές. Τον κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας υποδύεται ο Γερμανός ηθοποιός ελληνικής καταγωγής Αδάμ Μπουσδούκος, ο οποίος τυγχάνει να είναι πολύ καλός φίλος, παλιός συμμαθητής αλλά και βασικός συνεργάτης του Φατίχ Ακίν σε πολλές από τις ταινίες του.

Ξεχωριστή θέση στην ταινία αυτή έχει η μουσική, κυρίως η soul και η funk, που προσδίδει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο εστιατόριο της υπόθεσης. Μέσα από ένα πολύ πλούσιο soundtrack θα ακούσουμε και κάποια ελληνικά τραγούδια όπως είναι η 'Φραγκοσυριανή' στην αυθεντική εκτέλεση του Βαμβακάρη αλλά και σε μια διασκευή των Locomondo.

Σύνοψη της ταινίας

Ο Ελληνογερμανός Ζήνος Καζαντζάκης είναι ιδιοκτήτης και μάγειρας ενός τυπικού και μάλλον ξεπεσμένου εστιατορίου στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η προσωπική ζωή του Ζήνου δεν είναι στα καλύτερά της. Η κοπέλα του θέλει να μετακομίσει στη Σαγκάη για επαγγελματικούς λόγους και ένα λουμπάγκο τον ταλαιπωρεί αφάνταστα. Με την πρόσληψη ενός νέου σεφ, το εστιατόριο αλλάζει χαρακτήρα και προσελκύει νέους πελάτες. Οι νέες γκουρμέ γεύσεις σε συνδυασμό με την εξαίρετη μουσική, κάνουν το εστιατόριο 'Soul Kitchen' ένα από τα πιο κεφάτα και περιζήτητα στέκια της περιοχής. Τα πράγματα μπλέκονται όταν ο μικροκακοποιός αδελφός του Ζήνου, προκειμένου να εξασφαλίσει την υπό όρους αποφυλάκισή του, θα πρέπει να εργαστεί στο εστιατόριο.

Το Soul Kitchen απέσπασε 5 βραβεία και 9 υποψηφιότητες σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Κάποιες από τις διακρίσεις ήταν:

  • Υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία.
  • Υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας και μοντάζ στα εθνικά βραβεία Γερμανίας.
  • Συμμετοχή στο φεστιβάλ Βενετίας όπου απέσπασε το βραβείο επιτροπής και βραβείο νεότητας.

Θα προβληθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου με την Ταινιοθήκη του Ινστιτούτου Γκαίτε (Goethe-Institut).

Πρωτότυπος τίτλος: Soul Kitchen

Έτος παραγωγής: 2009

Είδος: Δραματική κωμωδία

Χώρα παραγωγής: Γερμανία

Γλώσσα: Γερμανικά

Διάρκεια: 99′

Σκηνοθεσία: Fatih Akin

Σενάριο: Fatih Akin, Adam Bousdoukos

Ηθοποιοί: Adam Bousdoukos, Birol Ünel, Moritz Bleibtreu, Anna Bederke, Birol Ünel

Φωτογραφία: Rainer Klausmann

Μουσική: Διάφοροι καλλιτέχνες

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.kinler.gr/soul-kitchen

Στοιχεία επικοινωνίας με την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου:

E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.kinler.gr

Facebook: ΚινΛεΡ - Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ