ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τετάρτες στη βιβλιοθήκη...

0

Το πρόγραμμα «Τετάρτες στη βιβλιοθήκη… », απευθυνόμενο σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε στο τέλος του με μεγάλη επιτυχία. Η Δημόσια Kεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό - συγγραφέα Μιχαήλ Λαμπαθάκη, προχώρησαν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος, με σκοπό την προώθηση της Φιλαναγνωσίας των παιδιών, αλλά και την επαφή τους με κάποιες απ’ τις σημαντικότερες κοινωνικές αξίες.

Μέσω της εθελοντικής του δράσης και με οδηγό την αγάπη του για τα παιδιά, ο κ. Λαμπαθάκης, ως βασικός συνεργάτης της Βιβλιοθήκης, με την εξέχουσα προσωπικότητά του και τη σπάνια μεταδοτικότητά του, κατάφερε να αναδείξει διάφορα σύγχρονα προβλήματα που εξελίσσονται σε μια εν δυνάμει μάστιγα για την ανατροφή των παιδιών μας, επισημαίνοντας παράλληλα την σημασία της αυτοβελτίωσης και της αγάπης-αποδοχής απέναντι στους άλλους.

Οι παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στη Βιβλιοθήκη μας συνδέθηκαν με το συγγραφικό έργο του κ. Λαμπαθάκη, βασιζόμενες σε αυτό, και άπτονταν των εξής τεσσάρων θεματικών:

  • «Ένας Δράκος στον κήπο»: Ψηφιακός εθισμός-Φοβίες.

       Το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου και  κατ΄ επέκταση το πρόβλημα εθισμού  με τις ψηφιακές συσκευές. Αλλά και τις φοβίες που βασανίζουν τα μικρά παιδιά προτείνοντας λύσεις για την αρμονική συμβίωση μαζί τους.

  • «Το Νησί των Γενναίων»: Τοπική ιστορία - Μάχη της Κρήτης.

        Την Κρητική αντίσταση και τα γεγονότα της μάχης της Κρήτης, μέσα από μοναδικά σκίτσα  τα οποία φιλοτέχνησε ο συγγραφέας, σε ένα έργο αφιερωμένο στην αδούλωτη Κρήτη.

  • «Εγώ ο Δίας, το Λιοντάρι»: Αυτοβελτίωση-Ατομική στοχοθεσία-Προσωπική ανάπτυξη.                           Την Αυτοβελτίωση και την Προσωπική ανάπτυξη με έμφαση στο πώς να αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Στην διαχείριση της αποτυχίας και τα τραύματα που αφήνει πάνω μας, πως να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους και τα όνειρα μας. Αλλά και πως να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε καθημερινές στρατηγικές αυτοβελτίωσης.
  • «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα»: Αποδοχή-Διαφορετικότητα.

Αποδοχή – Διαφορετικότητα: Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι μοναδικά!  Παχουλά, κοντά,  ψηλά, ξανθά, μελαχρινά. Τα χαρακτηριστικά μας δεν είναι αυτά που προσδιορίζουν το ποιοι  είμαστε αλλά η ευγένεια της ψυχής μας. Το φωτεινό μας χαμόγελο! Το μυστικό τελικά είναι ένα… Να αγαπάς και να το δείχνεις!

Συνολικά, παρακολούθησαν τα εργαστήριά του 780 μαθητές από 28 τμήματα σχολείων όλων των βαθμίδων, φεύγοντας από τη Βιβλιοθήκη με τις καλύτερες εντυπώσεις, διαφορετική οπτική και περισσότερες γνώσεις.

Εκτιμούμε τον κ. Μιχαήλ Λαμπαθάκη για το πολύ σημαντικό του έργο που προσφέρει σαν εκπαιδευτικός και σαν άνθρωπος, το μοναδικό χαρακτήρα του και την αφειδώλευτη αγάπη του γι’ αυτό που κάνει. Όντας ένας άνθρωπος δοτικός με αξίες και ιδανικά, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά που τον έχουμε δίπλα μας, και τον ευχαριστούμε θερμά για την αγαστή συνεργασία του μαζί μας!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ