ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγεψαν οι συμμετέχοντες μαθητές-σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης

0

Το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης πιστό τα τελευταία 3 χρόνια στην οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, πρωταγωνιστώντας με την παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης μας, παράλληλα με την εκπαιδευτική του προσφορά, διοργάνωσε ένα πολιτιστικό διήμερο πλούσιο σε μουσική και τραγούδι.

Η παρουσία των μαθητών-σπουδαστών του Δ.Ω.Ρ. με τη καθοδήγηση των διδασκόντων  τους, μάγεψαν το φιλόμουσο κοινό που παρευρέθηκε στη Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου.

Εκτός από τους παρευρισκόμενους που απόλαυσαν τις δυο μουσικές βραδιές, γονείς και συγγενείς των μαθητών/-τριών είχαν την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν είτε σε ατομική είτε σε ομαδική συμμετοχή στα πολυάριθμα μουσικά σύνολα που παρουσιάστηκαν με πολυδιάστατες μορφές.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια και γνωστά μουσικά κομμάτια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Στον επίλογο της μουσικής βραδιάς απολαύσαμε την Ορχήστρα του Δ.Ω.Ρ. που απαρτίζονταν από διδάσκοντες-σπουδαστές και εθελοντές του Δ.Ω.Ρ σε ένα αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου απολαύσαμε τους υπόλοιπους μαθητές να ερμηνεύουν τραγούδια και μουσικά κομμάτια από τον Μπαχ, Μότσαρτ, Σοπέν, Μπετόβεν κ.ά. Την παράσταση, όμως, έκλεψαν οι μαθητές της τάξης της Προπαιδείας, ηλικίας 5-7 ετών, με τη συμμετοχή τους στο χορωδιακό μας σύνολο.

Παρότι υπήρχε το εθνικό πένθος με τη τραγική κατάληξη του ναυαγίου κοντά στη Πύλο, στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κος. Γεώργιος Μαρινάκης, έκανε ειδική αναφορά εκφράζοντας τη λύπη του γι΄αυτό το δυσάρεστο γεγονός, πρωτίστως ως άνθρωπος και μετέπειτα ως Δήμαρχος, με ειδική αναφορά στο ότι, συναποφασίστηκε η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης μαθητικής συναυλίας από τον ίδιο και τον Διευθυντή του Δ.Ω.Ρ., ως ένδειξη σεβασμού προς τους  μαθητές μας που μόχθησαν καθόλη τη σχολική χρονιά για να παρουσιάσουν μέσω της ερμηνείας τους την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών τους  δεξιοτήτων.

Και τις δυο ήμερες παρευρέθηκαν πολλοί συμπολίτες μας,  καθώς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού & Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνης κ.κ. Κρεβετζάκης Θωμάς & Σπανουδάκης Στυλιανός & οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κουτσαλεδάκη Ρένα, Στεφανάκης Πέτρος & ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο κ. Σαρρής Μιχάλης.

Με γερά θεμέλια μουσική δημιουργίας το Δ.Ω.Ρ. θα συνεχίσει να αποτελεί μία ζωντανή μουσική κοινότητα, προσφέροντας διαρκώς ευκαιρίες για  περισσότερη γνώση και συμμετοχή σε καλλιτεχνικά δρώμενα, παροτρύνοντας τους σπουδαστές μας, στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους με την εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ευελπιστούμε μέσω τέτοιων εκδηλώσεων να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός φυτωρίου μελλοντικών καλλιτεχνών αλλά κυρίως καλλιεργημένων ακροατών. Ένα φυτώριο πολιτισμού που πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας ως προσβάσιμο δικαίωμα για κάθε συμπολίτη μας.

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Κατάκης

Ο Διευθυντής του Δ.Ω.Ρ.   Αντώνης Μαυράκης

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ