ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης: Πυλώνας Πολιτισμού και Εκπαίδευσης

0

Το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης αποτελεί έναν φορέα στην τοπική κοινότητα, προσφέροντας εκπαίδευση στη μουσική και τον πολιτισμό για πολλές δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρότυπο για την επιτυχημένη ανάπτυξη της μουσικής εκπαίδευσης και της τέχνης στην τοπική κοινότητα.

Με την πρόσφατη ολοκλήρωση των προαγωγικών θερινών εξετάσεων των μαθητών-σπουδαστών του, αξίζει να επισημανθεί η επιτυχημένη ανοδική πορεία που έχει ακολουθήσει το ωδείο, ενισχύοντας τη μουσική κουλτούρα της πόλης μας.

Το Δ.Ω.Ρ. προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές από το Υπουργείο Πολιτισμού σε πολλά επίπεδα μουσικής εκπαίδευσης, θεωρητικής και πρακτικής, με τμήματα κλασικής, μοντέρνας και παραδοσιακής μουσικής, όλων των θεωρητικών σπουδών, που καλύπτουν μεγάλη γκάμα του ελληνικού και ξένου μουσικού ρεπερτορίου.

Οι προαγωγικές θερινές εξετάσεις αποτέλεσαν μια πολύ σημαντική στιγμή για τους μαθητές-σπουδαστές του ωδείου. Πιστοποίησαν το αποτέλεσμα του σκληρού έργου και της αφοσίωσής τους στη μουσική, καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η προετοιμασία για αυτές τις εξετάσεις απαιτούσε αμέτρητες ώρες μελέτης, αλλά και τη στήριξη και καθοδήγηση των δασκάλων-καθηγητών του ωδείου. Η επιτυχία των μαθητών-σπουδαστών στις εξετάσεις  και η προαγωγή τους στο επόμενο έτος σπουδών, αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες, αντανακλά τον κόπο τους αλλά και την υψηλή ποιότητα μουσικής εκπαίδευσης που παρέχεται στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης.

Φέτος το Δ.Ω.Ρ αριθμεί 335 μαθητές και 19 διδάσκοντες. Κατακόρυφη αύξηση των εγγραφών την τελευταία τριετία παρά τις δυσκολίες της περιόδου του covid-19.

Mε όραμα, συνέπεια, οργάνωση και σχεδιασμό, η ομάδα του Δ.Ω.Ρ αποτελούμενη από τους δασκάλους-καθηγητές και εμένα ως καλλιτεχνικό διευθυντή, στοχεύουμε να εμπνεύσουμε τους μαθητές-σπουδαστές μας να καλλιεργήσουν και να εξελίξουν τα ταλέντα τους.

Η επίτευξη ενός τόσο θετικού αποτελέσματος δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στενή συνεργασία και υποστήριξη της Διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου. Είμαστε σίγουροι για την βελτίωση και ανάπτυξή του μελλοντικά με την παροχή καλύτερης υποδομής.

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού το Σεπτέμβρη με την έναρξη των εγγραφών!

Ο Διευθυντής του Δ.Ω.Ρ.

Αντώνης Μαυράκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ