ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα για το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων από το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΡΠΟ στο Ρέθυμνο

0

Τις πόρτες του ανοίγει για 5η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων υποδεχόμενο το κοινό σε μια γιορτή μουσικής που θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου στην πόλη του Ρεθύμνου.  Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή πάνω από 400 καλλιτεχνών-μουσικών, σπουδαστών και μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο με ξεχωριστά μουσικά σχήματα.

Φιλοξενώντας καλλιτέχνες υψίστου κύρους από την Ελλάδα και την Κύπρο, ορχήστρες, χορωδίες και μουσικά σύνολα θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών από τη σύγχρονη και κλασσική μουσική, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές στο ακροατήριο. Ήχοι πνευστών, κρουστών, εγχόρδων, πιάνων και φωνητικών συνόλων θα δημιουργήσουν ένα απόλυτα μαγευτικό θέαμα.

Το Φεστιβάλ του Μουσικού Καρπού αποσκοπεί μέσω των θεματικών του να αναδείξει δημιουργίες της πολιτιστικής κουλτούρας με επίκεντρο τη μουσική, αποτελώντας μια ανεκτίμητη πρόταση μουσικής παιδείας και μία μαγευτική εμπειρία που απευθύνεται σε όλους. Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου στην αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης στις 12:00. Το Φεστιβάλ Φιλαρμονικών - Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων δεν προσφέρει απλώς μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες, αλλά και μια ευκαιρία για εκπαίδευση, έμπνευση και ανάπτυξη των μουσικών τους ικανοτήτων. Οι μαθητές-σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έμπειρους καθηγητές, να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια, προκειμένου να κατακτήσουν νέες γνώσεις και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια-σεμινάρια, πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1MW5gAJkjMwYfewC6F5RaMNpP2PwfQ53_-OlsBU7rTF0/edit?pli=1

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι επιμορφωτές που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι καταξιωμένοι μουσικοί και εκπαιδευτές μουσικών οργάνων. Η παρουσία τους προσδίδει έναν επαγγελματικό χαρακτήρα και αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό για την εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη των νέων μουσικών. Έχουν την ικανότητα να προσαρμόσουν το διδακτικό ύφος και το περιεχόμενο στο επίπεδο και τις ανάγκες των μαθητών. Επιπλέον, παρέχουν πολύτιμες συμβουλές και καθοδήγηση για τη βελτίωση της τεχνικής και την εκφραστικότητα μέσω του οργάνου. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ποικιλία πνευστών οργάνων, όπως: Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Κόρνο, Τρομπόνι, Ευφώνιο, Τούμπα & Πιάνο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εναχθούν σε σύνολα πνευστών οργάνων, να εξασκηθούν στο συνεργατικό παίξιμο και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της ορχηστρικής παιδείας.

Το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων, θα πραγματοποιηθεί και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη των: Δήμο Ρεθύμνης - Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου - Επιμελητήριου Ρεθύμνης - ΚΤΕΛ Ρεθύμνης-Χανίων και του Ομίλου Grecotel.

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 5ου Φεστιβάλ

Αντώνης Μαυράκης

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ