ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόλυτη επιτυχία στις φετινές Αγιοκυριακάτικες εκδηλώσεις στο Χώνος Μυλοποτάμου

0

 Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αποτελούν πλέον θεσμό για την ορεινή γωνιά του Μυλοποτάμου ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου  με Κρητική βραδιά, καλό φαγητό και ένα γνήσιο κρητικό γλέντι όπου η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Πρωταγωνιστής της βραδιάς, με τίτλο «ένας κύκλος μια παρέα», ο Κώστας Σαριδάκης ο οποίος μαζί με το συγκρότημα του …απογείωσαν το κέφι με αυθεντικούς κρητικούς ρυθμούς.Την ιδιαίτερη παραδοσιακή του πινελιά πρόσθεσε στη βραδιά ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χωνιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» κ. Ζωή Φλουρή τόνισε ότι «κάθε χρόνο οι πολιτιστικές  εκδηλώσεις στο Χώνος είναι μια πρόκληση δημιουργικότητας και συμβάλουν καθοριστικά στην υπεράσπιση της πολιτιστικής μουσικής πολυμορφίας της Κρήτης καθώς αυτή εξελίσσεται και ενσωματώνει δημιουργικά σύγχρονα μουσικά στοιχεία χωρίς να  παραλείπει να εκφράζει και να σχολιάζει με ζωντανό και ανάγλυφο τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα και την καθημερινότητά μας».

Η κ. Φλουρή στην ομιλία της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και τους αντιπεριφερειάρχες Νίκο Ξυλούρη και Γιώργο Πιτσούλη καθώς, όπως είπε,  ένα όνειρο πολλών ετώντου Πολιτιστικού Συλλόγου γίνεται πραγματικότητα και αφορά στην ανάπλαση του χωριού Χώνος.

Οι εκδηλώσεις στο Χώνος συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα, το Σάββατο  8 Ιουλίου με λαϊκή βραδιάαπό την τραγουδίστρια Ελένη Βεργαδή η οποία μαζί με το συγκρότημα της χάρισε μια αξέχαστη βραδιά λαϊκής μουσικής στους εκατοντάδες συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών από πέτρα και ανακυκλώσιμα υλικά από την Εύη Μπαλού, Ρεγγίνα Πετούση και Αλκυόνη Φλουρή, ενώ διοργανώθηκε εργαστήριο πηλού με μαθήματααπό την Ειρήνη Γεμιστούγια μικρούς και μεγάλους.

Οι παράλληλες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή περιελάμβαναν φυσιολατρικούς αγώνες δρόμου, πιλάτες, αγώνες μπάσκετ και πινγκ-πονγκ,σκακιστικό φεστιβάλ και Κρητικό Βόλι (αγώνισμα της Μινωϊκής περιόδου) ενώ τα παιδιά διαγωνίσθηκαν σε Νεροδρομίες.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν  Φυσιολατρικές Πεζοπορίες στα μονοπάτια του Χώνου και το 7ο Κυνήγι Επιβίωσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ