ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πλημμύρισε» με μουσική το Ρέθυμνο

0

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών - Χορωδιακών & Μουσικών Συνόλων στο Ρέθυμνο από τον «Μουσικό Καρπό», χαρίζοντας σε συμμετέχοντας και θεατές μια αξέχαστη μελωδική εμπειρία.

Στο επίκεντρο του φετινού Φεστιβάλ, που συγκέντρωσε πληθώρα μαθητών και σπουδαστών από διάφορες περιοχές, ήταν τα μουσικά σχήματα και τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών.    

Το πολυπολιτισμικό μουσικό γεγονός του Ρεθύμνου, προσέφερε -χωρίς κόστος- πολύτιμη εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΩΔΙΩΝ

Το Ρέθυμνο απόλαυσε για τέσσερις μέρες τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των μουσικών σχημάτων που παρουσίασαν εκπληκτικές εκτελέσεις, αποδεικνύοντας το ταλέντο και την αφοσίωσή τους στη μουσική.

Τα χορωδιακά σύνολα παρουσίασαν μαγευτικές ερμηνείες, συνδυάζοντας τα φωνητικά ταλέντα και την αρμονία. Οι φωνές τους ανέδειξαν την ένταση της μουσικής και έδωσαν ζωή στις συνθέσεις, ενθουσιάζοντας το κοινό με κάθε νότα.

Οι φιλαρμονικές ορχήστρες εντυπωσίασαν ερμηνεύοντας κλασικά έργα και συμπράττοντας με άλλα μουσικά σχήματα. Οι μουσικοί απέδειξαν την εξαιρετική τους κατάρτιση και η παρουσία τους αναβάθμισε το επίπεδο της εκδήλωσης και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και εκπλήξεων για τους θεατές.

Τα σεμινάρια συγκέντρωσαν πληθώρα μαθητών και σπουδαστών από διάφορες περιοχές, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον γεμάτο μουσική και δημιουργικότητα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να μάθουν από τους καλύτερους και να δημιουργήσουν διαρκείς δεσμούς μεταξύ τους.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Αντώνης Μαυράκης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών/Χορωδιακών & Μουσικών Συνόλων αποτέλεσε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι σπουδαστές μπόρεσαν να αναπτύξουν τις μουσικές τους δεξιότητες και να εμπνευστούν από τους καλύτερους στον χώρο».

ΣΤΟ 5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥΣ:

Κυριακή  9 Ιουλίου στην Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη: το Παγκρήτιο Ωδείο  και Μουσικές Σχολές Χάρης Σαρρής                                                                        

Δευτέρα 10 Ιουλίου στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη: Η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου  & η  Μικτή Χορωδία Ιωνία Αηδών Ηρακλείου          

Τρίτη 11 Ιουλίου: Η Χορωδία Ζωοδόχου Πηγής, η  5η Μεραρχία & η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνης.                                                                                                                                                                                                                                             

Τετάρτη 12 Ιουλίου: Η Χορωδία Πανεπιστημίου Κρήτης, η Χορωδία Πέρα Χωριού Νήσου Λευκωσία Κύπρου & η  Φιλαρμονική Λεμεσού που τιμητικά έκλεισε και το Φεστιβάλ.     

Σημαντική η παρουσία των Καθηγητών που συμμετείχαν ως επιμορφωτές και συγκεκριμένα: Φλάουτο: Καλιτσουνάκη Εύα (Καθηγήτρια) - Μαριάνα Σιαμίσιη (Καθηγήτρια). Κλαρινέτο: Λιουδάκι Κατερίνα  (Καθηγήτρια - Κορυφαία της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας). Σαξόφωνο: Μυράλης Ιωάννης (Καθηγητής Σαξοφώνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και Κρασίδης Γιώργος (Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Λεμεσού και Καθηγητής Σαξοφώνου). Τρομπέτα: Καραμπέτσος Ιωάννης (1η Τρομπέτα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και Ανωμεριανάκη Κική (1η Τρομπέτα στην Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος). Κόρνο: Καλογεράκη Άννυ (Καθηγήτρια). Τρομπόνι - Ευφώνιο - Τούμπα: Ελεφάντης Ιωάννης (Κορυφαίος Συμφωνικής ΕΡΤ & Αρχιμουσικός της Αθηναϊκής Φιλαρμονίας). Παλιός Χαράλαμπος (Καθηγητής).

Το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων, πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτές το Μουσικό Καρπό και την Περιφέρεια Κρήτης, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, της Μητρόπολης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου, του Επιμελητήριου Ρεθύμνου, του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων και της Grecotel. Χορηγός επικοινωνίας: Στούντιο Ρέθυμνο 9,80.  Οι εκδηλώσεις είχαν ελεύθερη είσοδο.                                                                                                                                                                                

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ