ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικός Περίπλους και Σχολείο Θεάτρου: Ένας «γεμάτος» Ιούλιος: Παρουσίαση, Πτυχία, Έπαινος «Βαγγέλης Γιακουμάκης», Θερινό σεμινάριο και Καλοκαιρινή περιοδεία

0

Μετά τις παραστάσεις της τόσο επιτυχημένης “Μήδειας”, οι οποίες θα συνεχιστούν τον Οκτώβριο, ο Θεατρικός Περίπλους και το Σχολείο Θεάτρου συνέχισαν δυναμικά όλο τον Ιούλιο.

Για μια ακόμα χρονιά η ομάδα, μέσω του Θωμά Καντιφέ, ανέλαβε την παρουσίαση της “Γιορτής Κρητικής Διατροφής”, που έγινε στον Δημοτικό Κήπο από τις 4 έως τις 10/07.

Ακολούθησαν οι εξετάσεις του Σχολείου Θεάτρου, σε κλειστό κύκλο. Σε αυτές οι εκπαιδευόμενοι του Α’ και Β’ έτους παρουσίασαν τη δουλειά τους και οι τεταρτοετείς τις πτυχιακές τους εργασίες: θεατρικά κομμάτια τα οποία δούλεψαν μόνοι τους, με την επίβλεψη της Μ. Καντιφέ, ως προς τη μελέτη και τη δημιουργία των ρόλων, τα σκηνικά, τα κοστούμια, τα φώτα, τη μουσική επιμέλεια. Παράλληλα παρουσίασαν ένα τραγούδι, χορογραφημένο από τους ίδιους, το οποίο τραγούδησαν και χόρεψαν ζωντανά.

Την Πέμπτη 13/07, σε γιορτινό κλίμα, δόθηκαν οι βαθμοί του έτους 2022-23 και το Σχολείο Θεάτρου απένειμε 4 νέα πτυχία στους: Μάριο Μαραγκουδάκη, Στέλλα Φραντζεκάκη, Νικόλ Μητσοπούλου και Νικολέτα Μακρυγιάννη. Οι τέσσερις νέοι ηθοποιοί ολοκλήρωσαν τον εκπαιδευτικό κύκλο του Σχολείου με πολύ δουλειά, σκύψιμο στη λεπτομέρεια και ατομική φροντίδα από την Μαρία Καντιφέ, διευθύντρια του Σχολείου, ηθοποιό και δασκάλα υποκριτικής, αλλά και όλους τους υπόλοιπους δασκάλους και συνεργάτες εκπαιδευτές. Τους  δόθηκαν όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται ένας επαγγελματίας ηθοποιός για να σταθεί και να δημιουργήσει πάνω στη θεατρική σκηνή!

Την ίδια μέρα απονεμήθηκε, για μια ακόμα χρονιά, από το Σχολείο Θεάτρου ο έπαινος "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ". Μια κίνηση που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με πρωτοβουλία της Μαρίας Καντιφέ, με σκοπό να μετουσιωθεί σε κίνητρο ζωής για κάποιους νέους ο τόσο άδικος χαμός του Βαγγέλη, να μείνει ζωντανή η μνήμη του και να γίνει αφορμή για αντίσταση σε κάθε είδους εκφοβισμό. Τον έπαινο έλαβε η μαθήτρια του Β' Έτους Μάγδα Σαλβαράκη ως επιβράβευση για την εξέλιξή της κατά το έτος 2022-23!

Ο Ιούλιος συνεχίστηκε με το τετραήμερο σεμινάριο του Θερινού Σχολείου Θεάτρου με τίτλο “Ο ηθοποιός στη φύση”. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για δεύτερη χρονιά σε εξωτερικούς χώρους του Ρεθύμνου. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τη φύση με όλες τους τις αισθήσεις και μέσα από ειδικούς αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις, ανακάλυψαν τις βασικές αρχές του θεάτρου και της δημιουργίας ενός ρόλου!

Η δραστηριότητα για τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 24/07 με τη συμμετοχή του Θεατρικού Περίπλου στο Amari Green Festival, παρουσιάζοντας την παιδική παράσταση “Ο Θωμάς και τα κουτιά του” στο χωριό Πλάτανος Αμαρίου.

Μετά από μια τόσο γεμάτη και δημιουργική περίοδο η ομάδα θα “ξεκουραστεί” για κάποιες εβδομάδες, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές για το Α’ έτος του Σχολείου Θεάτρου τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμες ξανά κάποιες παραστάσεις του Περίπλου On Demand ενώ δεν αποκλείεται η συνέχεια της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης “Ο Θωμάς και τα κουτιά του”.

Μείνετε σε επαφή με τα νέα του Θεατρικού Περίπλου στην επίσημη σελίδα:

www.theatrikosperiplous.gr

και στα social media:

Facebook: Θεατρικός Περίπλους (για τα νέα του Θεατρικού Περίπλου) &

Σχολείο Θεάτρου – Θεατρικός Περίπλους (αποκλειστικά για νέα του Σχολείου Θεάτρου)

Instagram: @th.periplous

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ