ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Την ψηφιακή πλατφόρμα map.ktimatologio.gr παρουσίασε στο Ρέθυμνο ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

0

Η παρουσίαση έγινε στο Δημαρχείο σε σύσκεψη που συμμετείχαν από κοινού μαζί με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΤΕΕ, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Συμβολαιογράφων, παραγόντων της κτηματογράφησης και πολεοδόμησης, του Αντιδημάρχου Ρεθύμνου για ζητήματα πολεοδομίας κ. Στέλιου Ξεζωνάκη, της Επικεφαλής της μείζωνος μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Ρένας Κουτσαλεδάκη και συνεργατών της καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το map.ktimatologio.gr  είναι ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει την δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου των ακινήτων εντός των περιοχών όπου λειτουργεί το Κτηματολόγιο (ktimatologio.gov.gr).

Παρέχεται δωρεάν στους πολίτες και αποτελεί εργαλείο για συντόμευση των διαδικασιών κτηματογράφησης, που ήδη παρουσιάζουν τεράστια καθυστέρηση όπως επισήμανε και ο κ. Υφυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν σειρά ερωτημάτων προς τους εκπροσώπους του αρμόδιου υπουργείου για τις διαδικασίες που προκαλούν σοβαρές δυσχέρειες στις διαδικασίες κτηματογράφησης  και ζητήθηκαν διευκρινήσεις από παρευρισκόμενους παράγοντες του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης.

Για ανάγκη επίσπευσης όλων των διαδικασιών κτηματογράφησης έκανε λόγο ο Υφυπουργός κ. Κυρανάκης στις δηλώσεις του, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιώργης Μαρινάκης.

Οι δηλώσεις Κυρανάκη – Μαρινάκη στο βίντεο που ακολουθεί:

Μετά το πέρας των δηλώσεων ο κ. Μαρινάκης χάρισε στον κ. Κυρανάκη μια συλλεκτική έκδοση με γκραβούρες του Ρεθύμνου καθώς και ένα φωτογραφικό λεύκωμα με φωτογραφίες από όλη την Κρήτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ