ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πύρινος εφιάλτης στον νότο του Ρεθύμνου - Επείγουσα ανακοίνωση από το 112 !

0

Στη 1:38 μετά τα μεσάνυκτα εκδόθηκε GR-ALERT για τα χωριά και τις περιοχές Σακτούρια, Κάτω Σακτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Κρύα Βρύση και Μέλαμπες, να βρίσκονται όλοι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. 

Η φωτιά που ξέσπασε τις βραδινές ώρες της Τρίτης μαίνεται ανεξέλεγκτη παρά τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή. 

Κίνδυνος Πυρκαγιάς κατηγορίας τέσσερα

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου (2024) η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την Κρήτη, είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).

Επιπλέον με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Κρήτης τίθεται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code. Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης.

Συνιστάται στους πολίτες και εκδρομείς

  • Να μην ανάβουν φωτιές για οποιαδήποτε  λόγο  στην ύπαιθρο και να σέβονται τις υποδείξεις των αρχών.
  • Να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο «199» (χωρίς χρέωση) όταν εντοπίσουν καπνό ή φωτιά.
  • Αν βρεθούν σε χώρο πυρκαγιάς και δεν μπορούν να βοηθήσουν κατά το αρχικό στάδιο, να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης.
  • Να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας έναντι των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές βρίσκονται στον ιστοτοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr

Ειδήσεις Σήμερα:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ