ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, με συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γιώργου Γιακουμάκη, η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ

0

Μηνύματα αισιοδοξίας και προβληματισμού από τη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα.

Επίσης, ο Α΄ αντιπροέδρος της ΚΕΕΕ, ΙορδάνηςΤσώτσος, στην τοποθέτησή του, επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη υποστήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. «Απαιτούνται κεφάλαια, αν και οι μικρομεσαίες -και ειδικά οι μικρές επιχειρήσεις, παραμένουν αποκλεισμένες από τη χρηματοδότηση, τα προγράμματα και τον τραπεζικό δανεισμό και αυτό πρέπει να αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι η ΚΕΕΕ παρακολουθεί, συγκεντρώνει και κωδικοποιεί τα προβλήματα, τα οποία ανακύπτουνστα περιφερειακά Επιμελητήρια και τις τοπικές επιχειρήσεις. Ο οικοδεσπότης πρόεδρος, Παναγιώτης Λουζιώτης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των Επιμελητηρίων. «Τα Επιμελητήρια αποτελούν γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων και του κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο, το κράτος οφείλει να μας ενισχύσει για να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Το μέλλον της οικονομίας είναι συνυφασμένο με το μέλλον των επιχειρήσεων μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις εργασίες της ΚΕΕΕ το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Γιακούμάκη ο οποίος και συμμετείχε στις θεματικές της συνεδρίασης, που αφορούσαν στον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας, την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, καθώς και τον ρόλο, τον οποίο καλούνται να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια στην επιτυχή ενεργειακή μετάβαση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ