ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης ως Περιφερειακή Κοιλάδα Καινοτομίας πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη η επίσημη έναρξη του έργου PRECISEU

0

Το PRECISEU (PeRsonalised medicine Empowerment Connecting Innovation ecoSystems across Europe), είναι έργο στον τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής του προγράμματος "Ορίζοντας Ευρώπη" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διαπεριφε-ρειακού οικοσυστήματος στον τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής και των προηγμένων θε-ραπειών.
Είναι ένα από τα πέντε νικητήρια έργα της ανταγωνιστικής πρόσκλησης Regional Innovation Valleys (RIV) για τα ευρωπαϊκά οικοσυστήματα καινοτομίας και το μοναδικό στον συγκε-κριμένο τομέα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 23 εκ.€ και συμμετέχουν 25 εταίροι από 11 χώρες της Ευρώπης ανάμεσά τους, εκπροσωπώντας την Κρήτη, το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας.
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της πρώτης συνάντησης, περίπου 50 εκπρόσωποι των 25 εταίρων ξεκίνησαν τη συνεργασία για την υλοποίηση των δράσεων του έργου, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2029.
Το έργο εκτός από τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών μέσω κοινοπραξιών θα περιλαμβάνει δράσεις όπως σεμινάρια, διαπεριφερειακό διαγωνισμό καινοτομίας, ανταλλαγή εμπειριών, παρουσίαση καλών πρακτικών κ.α.
Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του έργου και δύο τραπέζια συζήτησης, το πρώτο με τίτλο: Πώς οι περιφερειακές κοιλάδες καινοτομίας οδηγούν στην ανάπτυξη; στο οποίο συμμε-τείχε από την Περιφέρεια Κρήτης η Προϊσταμένη του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρη-ματικότητας κα Κατερίνα Ρουσάκη η οποία παρουσίασε βασικά χαρακτηριστικά της Στρατη-γικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειάς μας, τη δυναμική του τομέα της Υγείας – Ευεξίας στην Κρήτη καθώς και τη σπουδαιότητα της συμμετοχής και συνεργασίας του ιδιωτικού και ερευνητικού οικοσυστήματος, προκειμένου να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρε-σίες και στο τομέα της Εξατομικευμένης Ιατρικής.
Την Περιφέρεια Κρήτης και το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας  εκπροσώ-πησαν: η προϊσταμένη του Παρατηρητηρίου κα Κατερίνα Ρουσάκη και ο σύμβουλος ψηφια-κού μετασχηματισμού και καινοτομίας, κ. Σταύρος Καουκάκης, ενώ από το Ινστιτούτο Πλη-ροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ο επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας κος Δημήτριος Κατεχάκης και τα Στελέχη Επιχειρηματι-κής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Δρ. Μαρία Μακριδάκη και Δρ. Απόστολος Δημητριάδης.
Το έργο υλοποιείται από την Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Οικονομίας & Εξωστρέ-φειας (ΔΑΠΟΕ) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προ-γράμματος "Εφαρμογή συγχρηματοδοτούμενων σχεδίων δράσης για συνδεδεμένες περιφε-ρειακές κοιλάδες καινοτομίας" της πρόσκλησης του HORIZON-EIE-2023-CONNECT-03
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επικοινωνήστε:
•    Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης: https://ibo.crete.gov.gr (email: [email protected])
•    Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας: https://www.ics.forth.gr/ceha/, (email: [email protected])

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ