ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Φλόγα Αγάπης περνάει από το Ρέθυμνο στις 23 Αυγούστου 2024

0

Η Φλόγα Αγάπης περνάει από το Ρέθυμνο στις 23 Αυγούστου 2024 και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε!
Η παρουσίαση του προγράμματος:

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης στις 1μμ.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ»  σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου και τους «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» - Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς  διοργανώνουν την ετήσια Λαμπαδηδρομία, μία δράση που σκοπό έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του τόπου μας στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην οποία είναι μέλος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος. Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει απ΄ όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής. Για τον Νομό Ρεθύμνου προτάθηκε ως σημείο εκκίνησης το χωριό των Μελάμπων του Δήμου Αγίου Βασιλείου όπου η Φλόγα θα διασχίσει τον νομό για να φτάσει στην πόλη του Ρεθύμνου, στην εκκλησία των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Μνημονεύοντας ταυτόχρονα και τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, η Φλόγα των Τεσσάρων Μαρτύρων θα γίνει Φλόγα Καρδιάς που θα φωτίσει την οικουμένη. Μία Φλόγα Αγάπης για να εμπνεύσει κάθε άνθρωπο στον κόσμο, κάθε εθελοντή αιμοδότη με αρετή, με αγάπη,  για να καλλιεργήσει την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Πρόγραμμα 22ης Λαμπαδηδρομίας – απόγευμα Παρασκευής 23 Αυγούστου 2024
•    Τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης στις Μέλαμπες Αγίου Βασιλείου
Η Φλόγα της Αγάπης να ξεκινήσει από τις Μέλαμπες του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από το φως του καντηλιού που φωτίζει ακοίμητο τις οικίες των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
•    Στάση στους Τάφους των Τεσσάρων Μαρτύρων
Μετά τις Μέλαμπες, η Φλόγα της Αγάπης θα διασχίσει το νομό για να φτάσει στον τόπο ταφής τους, στα Περιβόλια Ρεθύμνης.
•    Τελετή παράδοσης της Φλόγας στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
Η Φλόγα της Αγάπης φτάνει  στην Πλατεία του  Αγνώστου Στρατιώτη, στους Λαμπαδηδρομείς του Ρεθύμνου, για να τη μεταφέρουν, μέσα από τα σοκάκια της παλιάς πόλης, στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο.
•    Άναμμα Βωμού στην Πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου υποδέχεται τη Φλόγα της Αγάπης στην Πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων. Σε μία σεμνή τελετή θα ανάψει ο Βωμός με τη Φλόγα της Αγάπης, ένας συμβολισμός που σκοπό έχει να υπενθυμίσει σε όλο το Ρέθυμνο και την Ελλάδα την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Παράλληλη δράση – Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 23 Αυγούστου 10πμ – 1μμ
Οι «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» - Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δότες Ζωής – Π.Ο.Σ.Ε.Α., την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου και το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα του Ναού των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της 22ης Λαμπαδηδρομίας  - ανοικτή πρόσκληση θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στις 22 Ιουλίου και ώρα 1μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ρεθύμνης.
Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στις δράσεις για την 22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Υπό την αιγίδα: E.KE.A (Εθνικό Κέντρο Αίματος), Π.Ο.Σ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Συνδιοργάνωση: Π.Ο.Σ.Ε.Α.(Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών), ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνου ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ, Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, «ΚΟΥΡΗΤΕΣ» - Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Με την υποστήριξη: Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Αγίου Βασιλείου

Για τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων και συλλόγων θα γίνει ξεχωριστή αναφορά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Δέσποινα Μαυράκη, Γραμματέας ΣΕΑ Ν. Ρεθύμνης,                                           τηλ επικ.: 6947271423, email: [email protected]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ