ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τι υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος που φέρεται να πέταξε πέτρες κατά του πυροσβεστικού αεροσκάφους

0

 Ισχυρίστηκε ότι προσπαθούσε να σώσει τα ζώα στο ποιμνιοστάσιό του

Τη δική του άποψη για όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στη φωτιά με το πυροσβεστικό ελικόπτερο που δέχτηκε επίθεση με πέτρες ενώ προσπαθούσε από λιμνοδεξαμενή χωριού του δήμου Αρχανών Αστερουσίων να κάνει ανεφοδιασμό, καταθέτει μέσω του cretalive ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ένας 38χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας!

Όπως υποστηρίζει δεν πέταξε πέτρες αλλά προσπάθησε με χειρονομίες να στείλει μήνυμα στον πιλότο να απομακρυνθεί από τη μάντρα ζώων που έχει στην περιοχή και από τον κίνδυνο να χαθούν τα ζώα του. Όπως μας είπε διαθέτει ποιμνιοστάσιο με 100 ζώα που είναι μάλιστα ετοιμόγεννα και όταν είδε τη φωτιά και αντιλήφθηκε το ελικόπτερο να πηγαίνει προς τη λιμνοδεξαμενή πήγε κι εκείνος προς την περιοχή γιατί φοβήθηκε για την περιουσία του.

Όταν έφτασε εκεί γινόταν όπως μας είπε ένας πανζουρλισμός. Τα ζώα τρομαγμένα λυσσομανούσαν και μάλιστα δυο από αυτά απέβαλαν ενώ περίπου τα μισά κουτσαίνουν μετά το πέρασμα του αεροπλάνου. Προσπάθησε μάταια να κάνει χειρονομίες στον πιλότο να φύγει από εκεί αλλά εκείνος ούτε που τον αντιλήφθηκε.

Και όπως μας λέει δεν ήταν ο μόνος που έπαθε ζημιά, δίπλα του υπάρχει ένας αμπελουργός που έχει επιτραπέζια σταφύλια σε αμπέλι και έβλεπε να καταστρέφεται η σοδειά του από το πέρασμα του αεροπλάνου ! Περιμένει όλο αυτό το διάστημα τα ζώα του να γεννήσουν κι ένα πέταγμα του αεροπλάνου ήταν αρκετό να χάσει τους κόπους του. Θα μπορούσαν όπως λέει να τον είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα ώστε να τα απομακρύνει και να μην υποστεί αυτή τη ζημιά ενώ με την ευκαιρία ζήτησε από την πυροσβεστική να βγάλει μερικά αυτοκίνητα να κάνουν αυτοψία στην περιοχή και να δουν ποιοι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων έχουν αφήσει ξερά και άκοπα τα χόρτα τους και ευθύνονται για τις μεγάλες πυρκαγιές που προκαλούνται από την συνεχιζόμενη αμέλεια των ιδιοκτητών γης!

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ