ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη των Λοιμώξεων στην Μέση και Τρίτη Ηλικία»

0

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 και ώρα 10.00 π. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Α.Π.Η στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκε  από στελέχη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ανοιχτή για το κοινό ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη των Λοιμώξεων στην Μέση και Τρίτη Ηλικία».

Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας του πληθυσμού επί σημαντικών θεμάτων της δημόσιας υγείας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού/Τμήμα Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας Δήμου Μυλοποτάμου.

Περιλάμβανε  θέματα που αφορούν τις λοιμώξεις, τις επιπτώσεις και την επιδημιολογία τους, μέτρα/οδηγίες πρόληψης και εμβολιασμού, τη διατροφή και τις προκλήσεις στην Μέση και Τρίτη ηλικία, καθώς και εργαστήρια δεξιοτήτων για την υγιεινή των χεριών και τη στοματική υγεία, ενώ θα ολοκληρωθεί με απαντήσεις σε ερωτήματα που θα θέσει το κοινό.

Το Πρόγραμμα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζαχαρία Λαδιανό απευθύνεται  σε άτομα Μέσης και Τρίτης Ηλικίας, όπως και του οικογενειακού περιβάλλοντος και των φροντιστών τους. Έχει ως στόχο, μέσω της υπεύθυνης ενημέρωσης του πληθυσμού να καταστεί κατανοητό από όλους ότι, η πρόληψη και η προστασία της υγείας των μεγαλύτερων συνανθρώπων μας συνεισφέρει σημαντικά στην ευζωία, την ατομική ανάπτυξη και ψυχική ισορροπία τους, δεδομένου ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό και η γνώση είναι δύναμη και παρέχει προστασία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ