ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ρεθύμνης σε δημοσίευμά του προέδρου Μελιδονίου για το οδικό τμήμα «Σταυρός - Μπαλί»

0

Aναφορικά με το δημοσίευμα, του προέδρου Μελιδονίου κ Σωπασουδάκη η Δ.Τ.Ε ΠΕ Ρεθύμνης ενημερώνει για τα κάτωθι:

Το οδικό τμήμα Σταυρός-Μπαλί, ασφαλτοστρώθηκε το 2018, προκειμένου να διασφαλιστεί η σύνδεση των χωριών του Μυλοποτάμου με το Μπαλί.

Επειδή όμως παρουσίαζε και εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων και ο δρόμος  δεν ήταν ασφαλής, η υπηρεσία  δημοπράτησε κατ΄ αρχήν έργο για τη δημιουργία αναβαθμών (παταριών).   Η εκτέλεση όμως του έργου αυτού διακόπηκε λόγω κινδύνου  από βραχοπτώσεις στο Βόρειο Οδικό Άξονα.

Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε το έργο που αφορούσε αρκετούς επαρχιακούς δρόμους με τίτλο : ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ Ε.Ο. 13(Ρέθυμνο-Απόστολοι-Μάνδρες), 22 (22 Πλατανές – Κυριάννα- Ι.Μ. Αρκαδίου - Σχολή Ασωμάτων), 27 (Πέραμα- Μελιδόνι - Εξάντη-Ν.Ε.Ο.- Μπαλίον)  και 29 (Μουρτζανά – Αξός –Ανώγεια- Σείσαρχα-Όρια Νομού )  ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Ο Προϋπολογισμός είναι: 968.594,18   €.

Οι περισσότερες εργασίες που  προβλέπονται αφορούν  στο μεγαλύτερο μέρος την προστασία των πρανών στο  εν λόγω τμήμα.

Τα  πρώτα λίγα πλέγματα  τοποθετήθηκαν, κατά την έναρξη των εργασιών και   μπήκαν ώστε να διασφαλίσουμε την ελεγχόμενη καθαίρεση επισφαλών  βράχων για να μην  κινδυνεύσουν να πέσουν στο δρόμο .

Η υπηρεσία ενημερώνει με προθυμία κάθε ενδιαφερόμενο, για κάθε  έργο, όταν της ζητηθεί.

Κατόπιν τούτων σας ενημερώνουμε ότι τα έργα βραχοπροστασίας είναι έργα μετριασμού του κινδύνου και σε καμία περίπτωση δεν θα κρατήσουν  όγκους τεράστιους όπως  στο φαράγγι του Κοτσιφού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ