ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαφιόζικη επίθεση στο Ρέθυμνο: «Να μην πάθει άλλο σπίτι ότι έπαθε το δικό μου» - Συγκλονίζει η σύζυγος του 69χρονου κτηνοτρόφου

0

 Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό των κακοποιών που βασάνισαν και πυροβόλησαν τον 69χρονο κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι συγγενείς του αγωνιούν για την πορεία της υγείας του, έξω από την εντατική μονάδα του ΠΑΓΝΗ

Η σύζυγος του κτηνοτρόφου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνει έκκληση να βρεθούν οι δράστες.

«Σήμερα τον βάζουν για τραχειοτομή, διότι είναι πρησμένη η γλώσσα του και δεν μπορεί να αναπνέει. Το κράτος να βοηθήσει να πιαστούν οι κακοποιοί. Να μην πάθει άλλο σπίτι ό,τι έχει πάθει το δικό μου. Χωρίς να πειράξουμε. Εμείς δεν έχουμε διαφορές με κανέναν».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο 69χρονος έχει ξεπεράσει το κίνδυνο, με τους γιατρούς να επιχειρούν σήμερα να τον αφυπνίσουν.

«Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς κρίνεται σταθερά κρίσιμη. Έχει υποβληθεί σε αφαίρεση της σφαίρας από τη σπονδυλική στήλη. Είναι σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση και θεωρούμε ότι σήμερα, πιθανότατα, σιγά – σιγά, θα ξεκινήσει η διαδικασία της αφύπνισης».

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Παρασκευής από το νοσοκομείο Ρεθύμνου που αρχικά νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ, καθώς χρειαζόταν να χειρουργηθεί άμεσα στη σπονδυλική στήλη.

Οι έρευνες

Οι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει λεπτό τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα, προχώρησαν ήδη σε εκτεταμένες επιχειρήσεις στο χωριό του κτηνοτρόφου αλλά και σε γειτονικά χωριά προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη τους.

Οι σκληροί κακοποιοί τα ξημερώματα της Παρασκευής, έστησαν καρτέρι στον κτηνοτρόφο, μέσα στην κτηνοτροφική του μονάδα, κοντά στο χωριό του.

Ο κτηνοτρόφος πήγε στις 6:30 το πρωί την μονάδα άνοιξε την μπροστινή πόρτα της αποθήκης, μπήκε στο εσωτερικό και στη συνέχεια άνοιξε την πίσω πόρτα για να ποτίσει τα ζώα του. Εκεί ήταν κρυμμένοι οι δράστες. Τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον στα πόδια και το χέρι και του έκοψαν τη γλώσσα.

«Ο πατέρας μου τώρα αυτή τη στιγμή, του ”έκατσαν” τώρα εκεί πέρα, τον βρήκα εγώ… τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς είχε ”φάει” και του έκοψαν και τη γλώσσα. Επειδή φώναζε, μου λέει ”φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα”», δήλωσε ο γιος του κτηνοτρόφου.

«Τον πατέρα μου πρώτα τον πυροβόλησαν 4 φορές στο σώμα και τα πόδια και μετά του έκοψαν την γλώσσα, στο τέλος. Εμείς δεν έχουμε πειράξει πότε άνθρωπο. Γιατί τέτοιο μίσος; Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνει καλά ο πατέρας μου και να πληρώσουν οι ένοχοι για αυτό που έκαναν. Εμείς δεν έχουμε βλάψει ποτέ άνθρωπο, δεν έχουμε βεντέτα με κανέναν. Να συλλάβει η αστυνομία αυτούς που έκαναν κακό στον πατέρα μου. Να μην χυθεί άλλο αίμα», συμπλήρωσε η κόρη του κτηνοτρόφουΤα σενάρια

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό από τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες στην κτηνοτροφική μονάδα και φέρονται να έχουν καταγράψει την διαφυγή του ή των δραστών.

Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν συγκεκριμένους ύποπτους στο στόχαστρο, όπως έχουν προκύψει από τις μέχρι τώρα έρευνες και τις μαρτυρίες συγγενών και φίλων του 69χρονου.

Το βασικότερο σενάριο που εξετάζεται είναι ένα το καρτέρι που στήθηκε με σκοπό τη δολοφονία του κτηνοτρόφου, σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του γιου του με καυστικό υγρό τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο, με κίνητρο οι διαφορές για μια έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ