ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης για ακρίβεια: Έχουμε περιθώρια παρεμβάσεων στη λειτουργία της αγοράς – Τοξικότητα και λεφτόδεντρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

0

Μαγική λύση για την ακρίβεια δεν υπάρχει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτοντας ως ακοστολόγητες της προτάσεις της αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για «λεφτόδεντρα και τοξικότητα».

«Έχουμε αναγνωρίσει ότι η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ένα δομικό πρόβλημα που ξεκίνησε μετά την πανδημία και το οποίο δεν έχουμε καταφέρει να τιθασεύσουμε πλήρως» αναγνώρισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Action24.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην στις τιμές των τροφίμων, σημειώνοντας πως «έχουμε έναν πληθωρισμό τροφίμων που είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Θύμισε ακόμη πως «η Ελλάδα τώρα βγαίνει από μία 10ετή κρίση και τα εισοδήματα δεν έχουν ακόμη συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Ωστόσο, επισήμανε πως «έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για την ακρίβεια», παραπέμποντας στις παρεμβάσεις για τις τιμές ρεύματος, στη λειτουργία της αγοράς και στα σούπερ μάρκετ.

«Μερικώς τα μέτρα αυτά απέδωσαν πρέπει να κάνουμε και άλλα» παραδέχθηκε, επαναλαμβάνοντας πως η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και η αύξηση μισθών είναι η καλύτερη απάντηση στο πρόβλημα.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει επιπλέον πρωτοβουλίες, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχουμε περιθώρια παρεμβάσεων στο ζήτημα του τρόπου που λειτουργεί η αγορά και στο ζήτημα του πώς λειτουργούν οι πολυεθνικές και αυτό μας φέρνει στην ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος», θυμίζοντας και την επιστολή που απηύθυνε στην πρόεδρο της Κομισιόν.

«Αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση θα τίναζαν τη μπάνκα στον αέρα»

Στο σημείο αυτό επέκρινε την στάση των κομμάτων και διερωτήθηκε: «Όταν τα βάζουμε με τις πολυεθνικές γιατί η αντιπολίτευση στηρίζει τα ολιγοπώλια και δεν στηρίζει την κυβέρνηση;».

Κλιμακώνοντας την κριτική του παρατήρησε πως «σίγουρα λύση δεν είναι αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση, τα οποία ούτε αποτελεσματικά θα ήταν, αλλά κυρίως θα τίναζαν τη μπάνκα στον αέρα».

Εξακοντίζοντας βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το πρόγραμμά του «κοστολογείται 45 δισ. χωρίς να λάβουμε υπόψη 13ο και 14ο μισθό που προστέθηκε στην πορεία».

«Ουσιαστικά η αντιπολίτευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, νέο περιτύλιγμα μπορεί να έχει, πιο σύγχρονο, μοντέρνο, αλλά είναι ο ίδιος συνδυασμός τοξικότητας, λαϊκισμού και λεφτόδεντρων που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία» τόνισε.

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ