ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Ρευστό σκηνικό για τη δεύτερη θέση στην κάλπη των ευρωεκλογών

0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «ανατροπής» όσον αφορά στην δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές αφήνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε Prorata.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στην δεύτερη θέση έρχεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 33,3%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ποσοστό 12%, ενώ το ΚΚΕ ακολουθεί με 11,2%.

Στην συνέχεια, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,5%, η Νίκη και η Νέα Αριστερά με 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,9%, ο Κόσμος και η Φωνή Λογικής με 2,3%.

Αντίστοιχα διατηρούνται οι θέσεις των κομμάτων και στην πρόθεση ψήφου, με την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση (29,5%), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην δεύτερη (11,5%) και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη (10,5%).

Έπειτα, ακολουθούντο ΚΚΕ με 10%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Νίκη και η Νέα Αριστερά με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, ο Κόσμος και η Φωνή Λογικής με 2%.

Ο «κανένας»

Σχετικά με το ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο «κανένας» με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34%, ο Νίκος Ανδρουλάκης το 5,5%, ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα το 5%.

Ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 3%, ο Δημήτρης Νατσιός με 2,5% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 63% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση.

Μάλιστα, το 32% δηλώνει ότι τα χρήματα που βγάζουν φτάνουν για να καλύπτουν τα αναγκαία, αλλά όχι για να ζουν καλά. Στο ίδιο σημείο της δημοσκόπησης, το 27% δηλώνει πως τα χρήματα που βγάζουν φτάνουν για να ζουν καλά, αλλά όχι για να αποταμιεύουν.

 

naftemporiki.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ