ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δεν υπάρχει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα - Φταίνε οι εχθροί μας για την ύπαρξή του

0

 Την θέλησή του το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του να αναπτύσσεται διαρκώς εξέφρασε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν τονίζοντας ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό τους.

Ο ίδιος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι μια «υπεύθυνη» πυρηνική δύναμη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των επίσημων βορειοκορεατικών μέσων ενημέρωσης την Τρίτη (10/9).

Στη συνέχεια δικαιολόγησε την πυρηνική πολιτική της χώρας του επικαλούμενος «τις συνεχώς διαφοροποιημένες απειλές» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι «πυρηνικές δυνάμεις» της Βόρειας Κορέας και οι ικανότητές της να τις αναπτύσσει πρέπει να «τελειοποιηθούν».

Η Πιονγκγιάνγκ «θα διπλασιάσει» τις προσπάθειες ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της, περιλαμβανομένων των πυρηνικών, να είναι «εντελώς έτοιμες για μάχη», τόνισε ακόμη στη διάρκεια της 76ης επετείου της δημιουργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Η ομιλία αυτή έγινε την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη 250 εκτοξευτήρων βαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τον Γιανγκ Ουκ του Asan Institute for Policy Study, «μέχρι το 2027, η Βόρεια Κορέα μπορεί να διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές και έως 300 το 2030».

Αναλυτές δεν αποκλείουν ο Κιμ να επιδιώκει την επιστροφή στις πυρηνικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ -με τον οποίο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε τρεις φορές- επανεκλεγεί τον Νοέμβριο. Οι συνομιλίες αυτές κατέρρευσαν το 2019 για το θέμα της άρσης κάποιων από τις κυρώσεις που έχουν υποβληθεί.

 

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ