ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου στην 88η ΔΕΘ

0

Στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 88ης  Διεθνούς Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ, παρουσία πλήθους μελών της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας, επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων φορέων κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

Στις εκδηλώσεις της 88ης Διεθνούς ‘Έκθεσης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσώπησαν τα μέλη της Διοίκησης του: κ.κ. Δημήτριος Προβιάς, Β’ Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Μανιουδάκης,  Γενικός Γραμματέας, Κων/νος Σπυριδάκης, Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων,  με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Γιακουμάκη.

Την έναρξη των εργασιών της ΓΣ κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα στοιχεία που αφορούν στην ανάπτυξη και δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. «Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην πρώτη στην Ευρωζώνη στους δείκτες ανάπτυξης, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ουπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος,επεσήμανε από την πλευρά του στο γεύμα που παρέθεσε το ΕΒΕΘ μετά τις εργασίες της ΓΣ: «Η πατρίδα μας έχει σταθεί στα πόδια της. Μπορούμε να συζητάμε για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα καταστήσει την Ελλάδα ανταγωνιστική και ελκυστική σε επενδύσεις».

Στο διαρκή αγώνα των επιχειρήσεων αλλά και στα ερείσματα για ένα αισιόδοξο μέλλον αναφέρθηκε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, με την ευκαιρία της παρουσίας της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων -για έβδομη συνεχόμενη χρονιά- στη ΔΕΘ.

Με πάνω από 1.300 εκθέτες, 32.000 τ.μ εκθεσιακού χώρου, Τιμώμενη Χώρα η Γερμανία με 135 εκθέτες, 25 κρατικές, διεθνείς συμμετοχές, εννέα αφιερώματα από όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας, δυναμική παρουσία των Επιμελητηρίων με 350 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα  ξεκίνησε η 88η ΔΕΘ, η οποία διοργανώνεται από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην 88η ΔΕΘ  συμμετέχει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης,  φιλοξενώντας δύο δυναμικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου στο περίπτερο του.  Πρόκειται για τις:

α) Η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, «ΕΥΟΣΜΟΣ Α.Ε.»  https://www.evosmos-sa.gr/, με έδρα την Επισκοπή Ρεθύμνης, η οποία εκθέτει extra παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές.

β) Η επιχείρηση ποτοποιίας του κ. Ζαχαρία Παραγιουδάκη  «Σπιτικό Μεράκι»  https://spitikomeraki.gr/ , με έδρα το Πέραμα Μυλοποτάμου, η οποία εκθέτει αλκοολούχα ποτά με βάση την Κρητική Τσικουδιά.

 Οι συμμετοχές αυτές υποστηρίχθηκαν,   μετά από σχετικές ενέργειες του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), με σκοπό τη ενθάρρυνση της επιχειρηματικής εξωστρέφειας του Ρεθύμνου μέσω της προβολής της παραγωγής ποιοτικών διατροφικών προϊόντων του τόπου μας.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ