ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε ακόμα ένα επιτυχημένο εργαστήριο πέτρας στις Μαργαρίτες από τον "Ροδακα"

0

Κατά τη διάρκεια της πυκνής αυτής εβδομάδας, έγινε η γνωριμία με τις παλιές τεχνικές και τα τοπικά υλικά μέσα από τα μαθήματα και την πρακτική, με τους δασκάλους μας Γιάννη Αλεφαντινό και Κώστα Βεργιανάκη, αλλά προστέθηκαν και νέες γνώσεις από τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των συμμετεχόντων με την επιστημονική τους ιδιότητα στο Εργαστήριο, της αρχαιολόγου Μαρίας Βακονδίου, του καθηγητή Οικολογίας Μωυσή Μυλωνά και των αρχιτεκτόνων Claire Oiry, Γιώργου Ανδρεσάκη και Γιώργου Ιγγλεζάκη.

Στο τέλος της εβδομάδας τα έργα, οι δύο τοίχοι μας, υψώνονταν, αν και όχι ολοκληρωμένοι ως το τέλος, όμορφοι και φροντισμένοι, με τα σημεία όπου ο καθένας αναγνώριζε τη δουλειά του και ανακαλούσε το λάθος του, τη συνομιλία του με το δάσκαλο, τον κόπο του και την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα.

Υπήρξε μαθητεία μιας εβδομάδας, στους δασκάλους και στην τέχνη της πέτρας, αλλά και στη συμβίωση στο Μοναστήρι, στον καύσωνα, στην συνύπαρξη με άγνωστους συνεργάτες και συμμαθητές, στην επαφή με ένα άγνωστο για τους περισσότερους τόπο.

Σε ανάρτηση του ο επίσημος διοργανωτής "Ροδακας", φορέας που εδρεύει στις Μαργαρίτες, αναφέρει τα εξής: "Στα έργα της ομάδας φαίνεται το μεράκι της και η επιδίωξη για την ομορφιά του αποτελέσματος. Κι ό,τι μένει να χτιστεί, ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι, με γνώση της παλιάς τέχνης σε συνδυασμό με τη σύγχρονη θεωρία και τεχνική, με συνεργασία και ανταλλαγή, καθώς συναντήθηκαν σε αυτό το πεδίο άνθρωποι με καταβολές από την Αθήνα, τη Ρόδο, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Λιβύη, την Τυνησία, τον Καναδά. Μικροί και μεγάλοι, σχετικοί και ειδήμονες της αρχιτεκτονικής και άλλοι αρχάριοι και πρωτόπειροι.

Ευχαριστούμε όλους!

Θα θυμόμαστε τις χρήσιμες επισημάνσεις σας αλλά και τα λόγια σας που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε!

Στο επανιδείν!

Ευχαριστούμε για την υπέροχη φωτογραφική κάλυψη (παράλληλα με το κοπιαστικό του έργο στην κατασκευή της

ξερολιθιάς) τον Iason Athanasiadis https://www.facebook.com/IasonPhotography

καθώς και τον αγαπητό μας Γιώργο Μαράκη Yo Maros, που σε κάθε εργαστήριο λαξεύει το αποτύπωμα που συμπυκνώνει το θησαυρό αυτής της εμπειρίας στη μνήμη μας, το Ρόδακα.

Και ευχαριστούμε επίσης την Valentina Kiagia για τις όμορφες φωτογραφίες της γιορτής.

Ευχαριστούμε τέλος τον π. Γεράσιμο και τη Μονή Σωτήρος Χριστού και Αγίου Γεδεών που πρόσφερε την πολύτιμη φιλοξενία της στην ομάδα του εργαστηρίου της πέτρας".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ