ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σπατάλη νερού στα σιντριβάνια της οδού Δημοκρατίας

0

 

ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΟΧΙΑΣ

Από τη μία η ΔΕΥΑΡ οργανώνει καμπάνιες, προκειμένου να σταματήσει η σπατάλη του νερού από τους πολίτες, κάνοντας ενημερώσεις και μοιράζοντας φυλλάδια και από την άλλη, υδροδοτεί από το δίκτυο της ύδρευσης τα εννέα σιντριβάνια μπροστά από το τέμενος του Μασταμπά, σπαταλώντας καθημερινά αρκετά κυβικά νερού, που τρέχουν στο δρόμο και χάνονται.

Μπορεί όλοι να συμφωνούν ότι τα εννέα μικρά σιντριβάνια που βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας έχουν αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή, συγχρόνως όμως τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία τους, καταστρέφουν την θετική αυτή εικόνα.

Παρά το γεγονός ότι κάθε ένα από τα σιντριβάνια έχει τη δική του σχάρα, προκειμένου να μαζεύει το νερό που εκτοξεύεται ώστε ν’ ανακυκλώνεται, οι σχάρες δεν μπορούν να το συγκρατήσουν και το νερό τρέχει ασταμάτητα και γεμίζει ολόκληρη την πλατεία.

Αποτέλεσμα είναι, πέρα από τη σπατάλη του νερού, όταν λειτουργούν τα σιντριβάνια, όλη η πλατεία να είναι βρεγμένη, ολισθηρή και επικίνδυνη για τα δίκυκλα.

Δικαίως λοιπόν αναρωτιούνται οι κάτοικοι της περιοχής, γιατί κάποιος μετά από τόσο καιρό που έχει ολοκληρωθεί το έργο, δεν έχει μεριμνήσει ώστε να διορθωθούν οι κατασκευαστικές αστοχίες και να μη χάνεται τόσο νερό στο δρόμο, αλλά και η πλατεία επιτέλους να στεγνώσει.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ