ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Περπάτησαν το αρχαίο μονοπάτι της Φλαμούρας από την Αξό στην Χαλέπα

0

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι να διασωθούν τα παλαιά μονοπάτια. Η αξιοποίηση τους γίνεται και για τους κατοίκους, που ανακαλύπτουν φυσικούς θησαυρούς περπατώντας στα βήματα ξεχασμένων διαδρομών, αλλά και για τους επισκέπτες ενός τόπου, ανθρώπους, που αγαπούν το περπάτημα και την φύση. 

Η Φλαμούρα είναι ένα μονοπάτι που συνδέει την Αξό με την Ιερά Μονή Χαλέπας. Κάποτε ήταν σε καθημερινή χρήση. Η ανάπτυξη του σύγχρονου οδικού δικτύου, το έθεσε ωστόσο, σε αχρηστία. Ευτυχώς, δεν έτυχε καταστροφής μέχρι σήμερα, όπως έχει συμβεί με δεκάδες αρχαίες διαδρομές. Έτσι, μετά από παρότρυνση κατοίκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αξού οργάνωσε την προσκυνηματική αυτή εκδρομή, ακολουθώντας, το για δεκαετίες ξεχασμένο μονοπάτι. 

Οι σύγχρονοι Αξικοί, χάρηκαν την μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή, έφτασαν στην ιστορική Ιερά Μονή Χαλέπας όπου τους υποδέχθηκε ο πάντα φιλόξενος Ηγούμενος π. Πορφύριος Αουάντ και αναβίωσαν έτσι τις παλιές προσκυνηματικές συνήθειες των προγόνων τους,

Παράλληλα, και αυτό αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός,  ανέδειξαν ακόμα μια περιηγητική ευκαιρία για αυτούς που αγαπούν το περπάτημα και την φύση. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ (GOUILIS)

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ