ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

0

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που ζητούν την κατάργηση του claw back και τη δίκαιη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας έχουν προχωρήσει πανελλαδικά σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 8 Μαΐου διαμαρτυρόμενοι εντόνως για τα ληστρικά μέτρα που υιοθετεί η κυβέρνηση εις βάρος τους τα τελευταία χρόνια.

Η υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΠΥ λόγω υπέρβασης του κλειστού προϋπολογισμού δαπανών για την Υγεία (επιβολή claw back) φτάνει στο 50 - 60% των δεδουλευμένων τους κάθε μήνα και οδηγεί τα διαγνωστικά ιατρεία σε οικονομική εξόντωση και χρεωκοπία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  μετά τη μνημονιακή περίοδο δεν ενίσχυσε τον προϋπολογισμό για την Υγεία με αποτέλεσμα, η όποια  αύξηση της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις και λόγω των συνεπειών του του  Covid να βαρύνει τον προϋπολογισμό  των εργαστηριακών ιατρείων.

Τα μικρά εργαστήρια, με τα υπέρογκα ποσά που τους καταλογίστηκαν, καταστράφηκαν οικονομικά χωρίς να έχουν ευθύνη, και όταν αποφάσισαν να αντιδράσουν απειλούνται με διακοπή της σύμβασή τους.

Η απάντηση είναι η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών και η στήριξη της κοινωνίας.

Να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι  clawback και  rebate και ότι συνταγογραφείται να αποζημιώνεται.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να καθίσει άμεσα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης, όπως έχει υποχρέωση,  για να διασφαλίσει στο  κοινωνικό αγαθό της υγείας για όλους τους πολίτες .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ