ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου

0

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Αποτίμησε, ως απόλυτα θετική, τη διοργάνωση των εκδηλώσεων:

Ι. Της διευρυμένης συνεδρίασης της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

(ΚΕΕΕ  &  της απονομής επιχειρηματικών βραβείων Επιμελητήριου  Ρεθύμνης, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα (8-10 Μαρτίου) στο Ρέθυμνο.

            Οι εργασίες της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή πλήθους μελών των Διοικήσεων Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης και είχαν στόχο να προωθηθεί η Ρεθεμνιώτικη επιχειρηματικότητα και να στηριχθούν ενεργά όλοι όσοι ενισχύουν και στηρίζουν την τοπική οικονομία.

ΙΙ. Της τελετής απονομής των επιχειρηματικών βραβείων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024. Η εκδήλωση περιελάμβανε έντεκα βραβεύσεις τοπικών επιχειρήσεων και τρεις βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων του Ρεθύμνου. Με την εκδήλωση αυτή αναδείχθηκε η πρόοδος, η εξωστρέφεια και η ικανότητα της τοπικής επιχειρηματικότητας να ανταποκρίνεται στις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, να αντιστέκεται, να αντιπαρέρχεται κρίσεις και να αναπτύσσεται.

Η απονομή, για πρώτη φορά, από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, επιχειρηματικών βραβείων της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικότητας, είχε ως στόχο να τιμηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταφέρνουν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά να αναπτύσσονται, να καινοτομούν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας και να στηρίζουν θέσεις εργασίας, οικογένειες και εισοδήματα.

ΙΙΙ. Της τελετής αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως επισφράγιση της μακροχρόνιας και εξαιρετικής μεταξύ συνεργασίας τους, με  σκοπό την από κοινού προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων των δυο περιοχών.

2.- Αποτίμησε, ως θετική, τη συμμετοχή Ρεθεμνιώτικων επιχειρήσεων στο 3ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων, στα ελληνικά ξενοδοχεία & τα δίκτυα διανομής, που πραγματοποιήθηκε  στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ (ΑΘΗΝΑ) στις 19 και 20 Απριλίου 2024, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

            Για δύο ημέρες, εκπρόσωποι 13 ξενοδοχειακών ομίλων, που εκπροσωπούν 620 ξενοδοχεία, 25 SuperMarkets, 13 Δικτύων Διανομής, 7 Delicatessen και 5 Εστιατορίων είχαν την ευκαιρία  να συνομιλήσουν απ’ ευθείας με 14 Ρεθεμνιώτες παραγωγούς - μεταποιητές τροφίμων και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για την απευθείας συνεργασία μαζί τους. Μετά από διαλογική συζήτηση του θέματος, τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται από κοινού  σχεδιασμός των συνδιοργανωτών και επανεξέταση της οργανωτικής προετοιμασίας του forum. Πρώτιστος στόχος της προσπάθειας θα είναι η παροχή της δυνατότητας σε ακόμη περισσότερους  παραγωγούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ειδικά στοχευμένους αγοραστές, έτσι ώστε οι αγορές εκτός Κρήτης να ανακαλύψουν σε βάθος τους διατροφικούς  θησαυρούς που παράγονται στην περιοχή μας.

  1. Ενέκρινε τη  Β’ τροποποίησης προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
  2. Όρισε τους εκπροσώπους του στη θεματική Επιτροπή της ΚΕΕΕ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΧΩΡΟΘΕΣΙΑ» ως εξής: α) Γιακουμάκης Γεώργιος, ως τακτικός, β) Αυγενάκης Εμμανουήλ, ως αναπληρωματικός.
  3. Ενέκρινε την κάλυψη μέρους της δαπάνης εκμίσθωσης περιπτέρου συμμετοχής Ρεθεμνιώτικης επιχειρήσεων- μελών, η οποία έχει υποβάλει αίτηση, στην Έκθεση ««ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στο Πασαλιμάνι 20-28/4/2024 & στη Θεσσαλονίκη 11-19/5/2024.
  4. Ενέκρινε  τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου ως συνδιοργανωτή, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Δήμο Ρεθύμνης, της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, κατά το διάστημα 01 - 07 Ιουλίου 2024. Πρόκειται για εκδήλωση με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και του πολιτισμού του Ρεθύμνου.
  5. Ενέκρινε την επιχορήγησης, με το ποσό των 3.500 ευρώ, των εξόδων πραγματοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων 9ο AMARI Green Festival 2024, που θα διοργανωθούν από 19- 22 Ιουλίου, από φορείς του Αμαρίου, με επίκεντρο τη Σχολή Ασωμάτων,  με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, της τοπικής βιοποικιλότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
  6.      Ενέκρινε την επιχορήγηση, με το ποσό των 1.000,00 ευρώ, της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης συναυλιών στο Ρέθυμνο, το διάστημα 9-12 Ιουλίου 2024, με τη συμμετοχή πολλών φιλαρμονικών – μουσικών και χορωδιακών συνόλων, με απώτερο σκοπό την εξωστρέφεια, την αδελφοποίηση και τη μύηση παιδιών σε θέματα μουσικής.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ